Инспекција на терену: За растиње поред пута опомена па казна 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Инспекција на терену: За растиње поред пута опомена па казна
Trenutno na sajtu: 320       |       Podeli:
02.07.2019 | 0 коментар(а)



Топола – Поједини путеви, без обзира да ли имају асфалтну или макадамску подлогу, небригом власника парцела зарастају у крш,

због тога је комунална инспекција од јуче свакога дана на терену и обилазиће  по једну Месну заједницу. Контролисаће се растиње поред пута као и канали за одвод воде а ово је редослед посета инспекције:

Понедељак, 01. јул – од 8 часова инспекција обилази МЗ Блазнава;

Уторак, 02. јул – од 8 часова МЗ Доња Шаторња;

Среда, 03. јул – од 8 часова МЗ Белосавци;

Четвртак, 04. јул – од 8 часова МЗ Пласковац;

Петак, 05. јул – од 8 часова МЗ Овсиште.

Председник СО Топола Драган Јовановић упутио је молбу грађанима да искрче растиње поред својих парцела.

Расиње поред пута угрожава саобраћај, фото: ТопПрес

„Берба воћа је почела, ускоро ће и жетва, имамо у плану радове на путној инфраструктури а од корова поред пута не може да се прође, с тога молим све грађане да се укључе и да се овај проблем реши. До петка ће изаћи распоред обиласка инспекције за наредну седмицу. Инспекција ће најпре тамо где растиње треба уклонити писати опомене да се у року од седам дана растиње очисти. За поједине прекршаје као што је затрпавање канала за одводњавање писаће се казне на лицу места. Уколико се растиње у датом року не уклони председник Месне заједнице ће о томе пренети информацију инспекцији што подразумева даље процесуирање случаја надлежном суду“, изјавио је председник СО Топола Драган Јовановић.

 Јовановић као једно од могућих  решења овог проблема види у приватно јавном партнерству.

„Планирамо да направимо целовит пројекат одржавања растиња на целој територији општине, да покушамо да идемо са приватно јавним партнерством на 5 или 10 година. Општина би  све то преузела на себе, да се једном направи прецизна мапа колико је у сваком селу потребно новца за одржавање ових путева и да онда преко пореза на имовину се плати ово кошење и да се решимо проблема једном за свагда“, мишљења је Јовановић.

Он истиче да је до сада уређено одношење смећа са сеоског подручја као и уређење сеоских гробаља, па сматра да је и растиње решив проблем.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


rastinje put topola

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.786.506 посета
Тренутно на сајту: 321 посетилац(a)