У Тузли потписан Протокол о сарадњи ТО Златибор и Туристичке заједнице Тузланског кантона 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
У Тузли потписан Протокол о сарадњи ТО Златибор и Туристичке заједнице Тузланског кантона
Trenutno na sajtu: 497       |       Podeli:
08.12.2016 | 0 коментар(а)



Златибор - У Тузли је 7. децембра потписан Протокол о сарадњи Туристичке организације „Златибор“ и Туристичке заједнице Тузланског кантона.

Протокол о сарадњи су потписали директор Уреда Туристичке заједнице Тузланског кантона Асим Бечић и Владимир Живановић, директор ТО Златибор. Потписивању Протокола су присуствовали представници туристичке привреде као и министри кантоналне владе, Бахрудин Хаџиефендић (министар здравља) и Мирсад Глухић (министар трговине, туризма и саобраћаја). Скупу су присуствовали и представници хотела Палисад, Мона и СБ Чигота.

Овом приликом је у Кристалној дворани хотела Тузла представљена и туристичка понуда Златибора.

Присутнима се на почетку обратио Арсен Ђурић, заменик председника општине Чајетина.

"Златибор је место где највеће компаније из Србије, а и из целог региона инвестирају у хотелске капацитете и друге садржаје, општина Чајетина улаже значајна средства у развој инфраструктуре и то не само у изградњу пешачких, бициклистичких и планинарских стаза већ и у изградњи авантура паркова, адреналинских паркова и забавних садржаја. И оно што је најзначајнија и највећа инвестиција која креће са реализацијом на пролеће је изградња панорамске гондоле од центра Златибора до врха ски центра Торник."

Ђурић је истакао да се број гостију из БиХ а посебно из Тузланског кантона у последњих неколико година стално повећава и да ће се овакав тренд наставити и у будућности и да ће за госте из ове регије хотелијери одобрити бројне попусте.

"Ово свакако отвара могућности сарадње и у неким другим областима, у спорту, култури и привреди и сигуран сам да ћемо у наредном периоду још успешније и боље сарађивати“, закључио је Ђурић.

Владимир Живановић, директор ТО Златибор је рекао да је туристичка привреда Златибора присутна већ неколико година на тржишту Тузланског кантона и да је ово пример добре праксе и да ће презентације бити чешће како би се становници Тузланског кантона упознали са понудом Златибора.

Овом приликом су најављене манифестације које ће обележити ову зимску сезону, као што је тродневни фестивал Шанкање који је на програму од 15. до 18. децембра, где ће наступити Аца Лукац и Наташа Беквалац. У пратећем програму фестивала организатори планирају бројне адреналинске и забавне садржаје. Живановић је истакао да ће на Златибору за новогодишње празнике на Краљевом тргу наступити Харис Џиновић 31.децембра, Рибља Чорба 1.јануара и Жељко Јоксимовића 2.јануара.

"Надам се да су то три заиста квалитетна концерта којима смо покушали да дамо туристима разлог више да посете Златибор у овој сезони“, истакао је Живановић.

Представници хотелске привреде Златибора су говорили о садржајима и аранжманима које су припремили за предстојећу сезону. Катарина Цицварић је представила понуду хотела Палисад који је прошле године обележио јубилеј од 50 година постојања. Хотел сада има четири звездице уз побољшан конфор и квалитетније ентеријере. Што се тиче додатних садржаја које хотел Палисад пружа својим гостима ту су бесплатне школе скијања, цртања и енглеског језика за најмлађе. За новогодишње празнике биће организована и два концерта, 31.децембра наступа Ана Кокић а 1.јануара Адил. Госпођа Цициварић је истакла да хотел Палисад има четири фудбалска терена и да има све услове за припреме спортских екипа.

Понуду Хотела Златибор Мона је представила Весна Ћосовић, која је истакла да хотел има конгресни центар са 500 места, Спа и веллнес центар, играоницу и два ресторана.  Потом је представљена понуда СБ Чигота. О програмима које има овај рехабилитациони центар је говорио Зоран Ристановић. Он је посебно истакао програме Чигота и Чиготица као и здравствени и спортски програм које овај центар има.

"Чигота је један од иницијатора ових сусрета заједно са партнерима из Тузле и Лукавца. Чигота је крајем августа потписала један меморандум о сарадњи са кантоналним министарством туризма којим су свим гостима из Тузланског кантона добрени попусти од 10 посто на све услуге нашег центра", истакао је Ристановић.

Понуду Златибора је представила Јелица Тошић која је говорила о здравственом и спортском туризму а представљен је и ски центар Торник. Такође је било речи и о конгресном туризму и организацији бројних манифестацију на Златибору као што су дочек нове године, пршутијада... А говорило се и о гастрономским специјалитетима Златибора излетима и свим садржајима који Златибор чине већим од планине.

У име домаћина се присутнима обратио директор Уреда Туристичке заједнице Тузланског кантона Асим Бечић.

"Ја ћу се захвалити гостима на досадашњој доброј сарадњи и учинићемо све да и даље будемо добри домаћини да остваримо добру сарадњу. Ова данашња презентација је показала да постоји интересовање Тузле и БиХ за туристичку дестинацију Златибор“, истакао је Бечић.

Извор: Златибор ТВ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.168.204 посета
Тренутно на сајту: 498 посетилац(a)