Вредна донација ужичком Дому здравља од народа Јапана 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вредна донација ужичком Дому здравља од народа Јапана
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
23.02.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - На свечаној церемонији потписивања уговора о донацијима, којима су подржани

пројекти за основне потребе становништва Србије, уприличеној јуче у Амбасади Јапана у Београду, ужички Дом здравља је добио 74.863,00 евра, саопштено је на сајту града. Ова донација је намењена за куповину амбулантних кола, стоматолошког рендген апарата и ултразвука за гинекологију.

Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић захвалио се Влади Јапана на донацији и подсетио да то није прва помоћ која у град на Ђетињи стиже из Земље излазећег сунца.

Директор Здравственог центра Ужице Милош Божовић je рекао да је од Јапана у Општу болницу до сада стигао мамограф и неколико аутомобила, а да је садашња донација дошла у право време, јер дентални рендген апарат већ дуже време не ради на одељењу стоматологије.

По речима амбасадора Јапана Ђунићија Марујаме донације имају за циљ да подрже социјални развој кроз пројекте за основне потребе становништва. Од 1999.године у Србији је реализовано 207 оваквих пројеката у вредности преко 13,2 милиона евра, док укупан износ јапанске помоћи Србији у току истог периода премашује 507 милиона евра.

Осим Ужица донације је добило још једанаест локалних организација у Републици Србији, а укупна вредност свих пројеката за чију реализацију је Влада Јапана обезбедила средства је 880.045,00 евра.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.460.257 посета
Тренутно на сајту: 386 посетилац(a)