Дa ли сте се запитали колике су плате предсеедника у региону? Вучићева је најмања, а овако стоје остали! 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Дa ли сте се запитали колике су плате предсеедника у региону? Вучићева је најмања, а овако стоје остали!
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
20.08.2018 | 0 коментар(а)



Председник Словеније Борут Пахор има највећу месечну плату међу председницима из региона,

док најмању прима шеф српске државе Александар Вучић.

Плата председника Словеније на месечном нивоу, како се наводи у његовој имовинској карти, износи 3.322 евра, а с друге стране, председник Србије Александар Вучић месечно прима чак три пута мање, односно 1.083 евра.

Више од 3.000 евра износе месечна примања хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, али и чланова Председништва Босне и Херцеговине.

Према подацима хрватског Поверенства за одлучивање о сукобу интереса, Грабар Китаровић има нето плату од 3.276 евра, док чланови Председништва БиХ у просеку зарађују 3.091 евро месечно.

Према подацима Централне изборне комисије БиХ, чланови Председништва те земље Бакир Изетбеговић, Драган Човић и Младен Иванић примају 2.862 евра, 2.874 евра и 3.536 евра месечно, респективно.

Премда на сајту Агенције за спречавање корупције Црне Горе још нису објављени подаци о месечним примањима председника Црне Горе Мила Ђукановића, познато је да је његов претходник на тој позицији месечно зарађивао око 2.420 евра, па се закључује да толико износи и Ђукановићева месечна зарада, пише подгоричка Побједа.

Мање од 2.000 евра месечно зарађују председници Албаније, Илир Мета, чија плата износи 1.425 евра и Македоније, Ђорђе Иванов, који зарађује 1.250 евра.

У тексту се такође напомиње да плате председника далеко надилазе просечна месечна нето примања у региону, при чему су рекордери тројица чланова Председништва Босне и Херцеговине. Месечна зарада Бакира Изетбеговића, Драгана Човића и Младена Иванића, примера ради, седам пута је виша у односу на просек у Босни и Херцеговини.

 

Грабар Китаровић, Иванов и Пахор имају троструко више плате од просечне у Хрватској, односно Македонији и Словенији, док је плата председника Србије Александра Вучића дупло виша у односу на просечну плату у Србији.

Kурир / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.777.991 посета
Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)