Само Златиборцу одобрен извоз у Русију, остали још под забраном 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Само Златиборцу одобрен извоз у Русију, остали још под забраном
Trenutno na sajtu: 396       |       Podeli:
16.10.2019 | 0 коментар(а)



Произвођачу месних прерађевина "Златиборац" поново је дозвољен извоз на руско тржиште.

Како је објављено на сајту руске Федералне службе за ветеринарски и санитарни надзор "Росељхознадзор", привремена обустава извоза, уведена пре више од четири месеца, престала је да важи 14 октобра.

Истиче се да је та одлука донета на основу резултата анализа српске ветеринарске службе, а дозвољен је извоз термички обрађених производа од говедине, свињетине и живинског меса.Како су за "Политику" рекли у Министарству пољопривреде, та инспекција разматра извештаје и остале три компаније које су имале привремену забрану. Како кажу, документација о отклањању уочених неправилности предата је руским надлежним службама током недавно одржаног сајма у Москви којем је присуствовао министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

"Достављени су извештаји о извршеним променама у кланицама у складу с њиховим захтевима, уз захтев да буду убрзаано размотрени", истичу у министартву и додају да се очекује да ће извоз бити одблокиран и другим компанијама.Руска Федерација је 4. јуна на 60 дана блокирала увоз меса и прерађевина четири српске компаније. Међутим, за сада је извоз одобрен само "Златиборцу".

ГЗС/ Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zlatiborac proizvodi izvoz

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.592 посета
Тренутно на сајту: 396 посетилац(a)