Утврђена економска цена летовања деце у Улцињу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Утврђена економска цена летовања деце у Улцињу
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
25.04.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Већници града Чачка на данашњој седници усвојили су 42, од приспелих 67 амандмана на предлог одлуке о путевима, јавном

линијском градском и приградском превозу путника, као и уређењу фасада зграда у екстра зони.

На седници су се нашли и средњорочни и дугорочни планови више јавних предузећа, како локланих тако и регионалних.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, каже да је један од закључака да два регионална јавна предузећа "Рзав" и "Дубоко", морају ускладити своје статуте са Законом о јавним предузећима.

Говорећи о економској цени летовања деце у одмаралишту "Овчар" у Улцињу за ову годину, Тодоровић каже да је град определио 11,3 милиона динара.

"Утврђена је економска цена од 12.000 динара по детету и она се може платити у четири рате. Око 1.700 малишана ће у овој летној сезони боравити у нашем одмаралишту у Улцињу", истакао је Тодоторовић и додао да је план да одмаралиште буде отворено и ван летње сезоне.

Фото: Глас западне Србије

Већници су усвојили предлог о додели средстава удружењима за реализацију програма од јавног интереса у овој години.

Од 90 приспелих пријава на конкурс, средства су додељена за 54 удружења

Када је реч о одбаченим пројектима, Тодоровић каже да се ради о техничким недостацима и да ће се у наредном период радити на њиховом отклањању.

"Посебно је реч о удружењима особа са инвалидитетом, где треба обезбедити средства за секретаре у тим удружењима. Убудуће ћемо конкурсом ускладити неке ствари и дати рок од 48 сати да се недостаци исправе. Некоме је недостајао печат, некоме потпис. То су удружења која дуго година успешно раде", нагласио је Тодоровић.

Заменик председника Комисије за спровођење поступка јавног конкурса за доделу средства удружењима, Александар Максимовић, рекао је да је буџетом за удружења, односно невладине организације предвиђено 12.725.000 динара.

"За област животне средине опредељено је 500.000 динара, за пројекат младих милион динара, за дневни боравак одраслих лица 2.100.000, културу 3.000.000 и за дотације друштвеним и хуманитарним организацијама 6.125.000 динара", рекао је Максимовић, додајући да је од укупнох износа, нерасподељено остало око 2.500.000 милиона.

Према његовим речима, највише средстава, око 2.000.000 је остало нерасподељено када је реч о дотацијама за клуб за дневни боравак одрасла и стара лица.

"Према информацијама које смо добили од секретара комисије на основу Закона о социјалној заштити, одлуци о буџету града Чачка, ова средства нису могла да буду распоређена на овакав начин и комисја је донела такав закључак којим је предложила Градском већу да размотри могућност повечања буџета за друштвене и хуманитарне органиузације с обзиром да ту има доста организаија које се баве проблемима особа са инвалидитетом. Предложено је да се средства усмери у том правцу односно да се ова средства која су предвиђена, а нису распоређена на тај начин искористе", објашњава Максимовић.

Да би та средства била расподељена, неопходно је урадити ребаланс буџета и расписати нови конкурс.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.538 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)