Započeto čišćenje i uređivanje Kablara 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Započeto čišćenje i uređivanje Kablara
Trenutno na sajtu: 458       |       Podeli:
20.03.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Prvog dana proleća započeto je čišćenje i uredjenje pristupnog puta, odmorišta i parkinga na Kablaru, kako bi veliki broj posetilaca



koji se očekuju tokom vikenda uživao u netaknutoj i prelepoj prirodi ove planine. U toku sutrašnjeg dana, nakon uklanjanja komunalnog i zelenog otpada, izvršiće se pranje parkinga i pristupnog puta prema vidikovcu na Kablaru u zaseoku Čvrkići. Radove izvode vredni radnici JKP "Komunalac" Čačak po nalogu i uz nadzor JP "Gradac" Čačak.

Inače, gradnja vidikovca na Kablaru ušla je u završnu fazu i već tokom narednih sedam dana krenuće postavljanje montažnih delova koji su u proteklih mesec dana rađeni u fabričkim postrojenjima. Prema rečima upravnika gradilišta Radovana Filipovića poslednji šip koji će biti oslonac platformi sa zapadne strane, biće izliven za nekoliko dana, kada se očekuju visinske kote koje označavaju nagib koji mora biti prilagođen atmosferskim padavinama.Već za subotu 23. mart, meštani nekoliko kablarskih sela najavili su mobu tokom koje će na celom prostoru kablarskih sela sprovesti akciju uklanjanja niskog rastinja, seču osušenih stabala i prikupljanje komunalnog otpada. Pored puteva koji su izgrađeni, spasonosna investicija je i dalekovod koji se završava ovih dana. Pore toga, niskonaponska mreža, zbog koje su mnogi Kablarci napustili svoja ognjišta u posledne tri decenije, ponovo se podiže.

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.736.573 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)