Пријепољска "Бела лађа" - да ли да се крстиш или да се клањаш ?! 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Пријепољска "Бела лађа" - да ли да се крстиш или да се клањаш ?!
Trenutno na sajtu: 701       |       Podeli:
21.03.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - На шта и на какве комбинације су спремне политичке партије зарад власти можда најбоље осликава пријепољска коалиција која је могло би се рећи ни на небу ни на земљи.

Нема више сумње да се ради о интересној коалицији  појединих локалних лидера и лидерчића. Одласком пријепољског шерифа, како су  називали Хоџића, на власт је дошао пријепољски војвода Зиндовић, а  наравно и једно и друго било је у интересу народа. Нико не може тврдити да је тада било добро, али нова гарнитура  је по мишљењу бројних грађана још гора.

Како иначе објаснити да су се две странке коалиције (СДА и Нова Србија)  јавно декларисали да су против и да не подржавају Александра Вучића?!  Ипак то не смета владајућој СНС у Пријепољу да са њма чувају власт. Са друге стране СДП,  странка Расима Љајића, који већ годинама подржава  Александра Вучића  је  у опозицији иако је по броју одборника скоро равна СНС.

Зиндовић бежи од медија - притисак на судство и полицију?!

Многи су мишљења да управо ово политичкко лудило има огромне последице по грађане Пријепоља јер  је СНС принуђен да жмури пред  бројним незаконитим поступцима чланова “галиматијас” коалиције  као што су дивља градња, кадровска именовања,...што је мора се признати  лук и вода у односу на Хоџићеве казане, косачице,.. и представља класичан вид безакоња.

Локална власт је у мат позицији а грађани упиру прст у Општинску управу и инспекцијске органе чији шеф је први човек Напредњака и председник општине Драгољуб Зиндовић. Од начелнице Управе  је немогуће ни писмено ни усмено добити одговор на  било које питање која, замислите, нема чак ни мејл адресу, бар тако тврди секретарица.

Из потпуно нејасних  разлога председник општине избегава одговоре на ова питања која итекако занимају грађане, уводи медијску блокаду у рад Већа и финансира буџетским средствима Санџачку телевизију  на којој они који су одавно дебело у сукобу са законом деле лекцију полицији и судијама !? Несхватљиво, али истинито!

У свом том светлу  чекају се председнички избори. И да иронија буде већа  на те изборе СНС иде само са “ћошком” власти и већим делом опозиције. За то време  СДА  има преча посла на Косову  а  Гачевић  даје пуну подршку Јеремићу?! До душе ако је за утеху, неки тврде да је једна одборница Нове Србије била на митингу Александра Вучића у Чачку?!


Да ли предстоји пријепољско пролеће?

Такође ситуација око депоније ће вероватно након избора поново ескалирати. Није спорно да ту има примеса и политике, а и где је нема,  али проблем је више него очигледан и мора се решавати. Али то неће моћи ни ићи лако у једној оваковој напетој  политичкој ситуацији где су две најаче политичке партије које чине власт у републици овде у великом сукобу, и само из личних разлога или сујета!? Мештани су за дан после избора поново најавили блокаду, а  председник општине брже боље за тај проблем оптужио медије..

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.178.864 посета
Тренутно на сајту: 701 посетилац(a)