Модерна пијаца за успешну пољопривреду 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Модерна пијаца за успешну пољопривреду
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
23.06.2017 | 0 коментар(а)



Сјеница - Након две године припремних радова, израде пројектно-техничке документације, процедура, уговор о

реализацији пројекта изградње затворене градске пијаце потписан је и тиме је званично отпочела његова реализација.

Вредност пројекта је 420.000 евра, од чега је 300.000 евра обезбеђено из донаторског програма УНОПС Европски ПРОГРЕС, док су преостала средства из буџета општине Сјеница. Програм реализује Министарство финансија Републике Србије, преко Сектора за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ (ЦФЦУ). Партнер општини Сјеница на овом пројекту је Регионална развојна агенција Санџака – СЕДА.

„Ово је један, у низу великих пројеката који се реализују у Сјеници, али свакако најзначајнији за привреду, а у првом реду пољопривреду. Потврда значају оваквог пројекта је и чињеница да је у великој конкуренцији управо наш пројекат оцењен највећом оценом и самим тим добио највећу могућу финансијску подршку. Показали смо да је наш кадар дорастао задацима на припреми и реализацији овако великих пројеката“, рекао је председник општине Сјеница Хазбо Мујовић.

Градска пијаца ће се налазити на месту постојеће зелене пијаце, и имаће три целине: затворени део у којем ће се налазити млечна и месна пијаца, за пласман традиционалних производа, средишњи – наткривени део за зелену пијацу, као и отворени део намењен робној пијаци. Пијаца ће се распростирати на 1400 квадратних метара.

Свакако, најзначајнији део пијаце је затворени део, којим се коначно стварају безбедни санитарни услови за пласман производа од млека и меса, уз поштовање свих релевантних европских стандарда. Пијаца ће бити опремљена модерним расхладним витринама и вагама, и биће отворена грађанима сваким даном у години. Реализација пројекта ће трајати 18 месеци.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.867.097 посета
Тренутно на сајту: 361 посетилац(a)