Стаматовић: Све што се ради на Златибору је у документацији 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Стаматовић: Све што се ради на Златибору је у документацији
Trenutno na sajtu: 350       |       Podeli:
28.05.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - Председник Општине Чајетина каже да нико не може да добије грађевинску дозволу ако није у складу са законом и да ако инвеститори покушају да ураде нешто супротно закону, надлежне службе им одбију пројекат.

"Није председник издавао дозволе, то раде службе, не може председник да буде одговоран ако инвеститор гради без дозволе. Није без разлога у Србији толико бесправно изграђених објеката, то је системска грешка, нико није имао храброст да се ухвати у коштац с тим. Треба да се донесе закон о испитивању порекла имовине и катастар непокретности. Ова власт је то обећавала и стали су, ја сам спреман да то урадим и пружим доказ о својој имовини".

На критике министарке Зоране Михајловић, Стаматовић одговара да већи део Златибора јесте његова дедовина јер је ту рођен и истиче да не може она да чува Златибор, " јер Златиборци боље знају шта је њихов интерес".

"Ја сам добио поверење грађана, не може она да каже да нешто није у реду. Каже да се овде пере новац а то није њен ресор. Треба да погледа магистрални пут где се обрушио мост, то је њен посао".

Немамо ништа против да се делови Златибора прогласе парком природе, али у складу са законом, наводи Стаматовић, истичући да и на том плану постоји сукоб с министарком Михајловић.

"Зорана лаже, може слободно да ме тужи. Не може неко да прогласи парком природе нешто што није у ресору њеног министарства. Ми преговарамо с министарством пољопривреде, она брине о Златибору а парцеле које је поклонила нису под заштитом. Бањски део би требало да се стави под заштитиу. Имали смо разговор с министарством пољопривреде и дефинисали смо зоне заштите и нама одговара да се заштитие неки делови, нико није против тога, она хоће нешто да стави под заштиту што није предвиђено, плаши инвеститоре, власнике парцела, људи су у паници. Чајетина је од 2004. била потпуно запуштена, ми смо урадили огроман напредак, створили амбијент, улагали, направили позитиван помак. Само неколико објеката одударају од плана и стила градње".

Говорећи о градњи гондоле, Стаматовић је рекао да имају пројекте, елаборате и да су све предали, а да су ситни недостаци отклоњени.

"Очекујемо да ћемо за 20 дана добити дозволу, али је нећемо добити где је Зорана поклонила земљиште приватним лицима. Има решење које је она потписала, они су касније поништили то решење, а то решење може да поништи само Управни суд, ми смо блокирани у том делу који је она поклонила, она то хоће да пребаци на неки други терен и прави замене теза, сви су аргументи код нас", закључио је Стаматовић.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.464.079 посета
Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)