Напустио грађевину и посветио се пољопривреди 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Напустио грађевину и посветио се пољопривреди
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
05.04.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Све већи број младих нерадо се одлучује за живот на селу. Поједини сматрају да ту нема адекватне зараде нити лепог живота.

Али да се на селу може лепо живети и заради доказали су нам Павловићи.
Млади брачни пар из Горње Трнаве свој заједнички живот одлучили су да граде баш на селу и при том да се баве пољопривредом.

Бојан се прошле године оженио и како каже живот на селу му није проблем. Бавио се грађевином, али и гајењем јесењих ружа, хризантема.

Одлазећи на пијац да прода однеговано цвеће видео је да домаћице ипак предност дају поврћу и остављању зимнице, а ако остане купи се по неки цвет. То је, прича Бојан, преломило у њему, и одлучио је уз подршку супруге да започне свој посао и да гаји поврће.



"Како немамо пуно земље прошле године подигли смо два пластеника дужине 30 метара и ширине пет метара. У њима смо произвели паприку и парадајз паланачке сорте, поставили смо фолије и систем за наводњавање", рекао је Бојан.

Он каже да су се ове године одлучили за холандске сорте, а и по неку домаћу.

"Како је посао лепо кренуо спремни смо да проширимо производњу, па смо узели две мање парцеле, где ће бити засејане тиквице, диња, кукуруз шећерац, кромпир и боранија", прича овај вредни домаћин.

Своје производе Павловићи углавном продају на пијаци. За сада су задовољни и на овоме, кажу неће стати уколико буде све исло као до сада.

ГЗС/М. Лазаревић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.907.088 посета
Тренутно на сајту: 327 посетилац(a)