Први летови из Краљева од октобра 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Први летови из Краљева од октобра
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
12.07.2019 | 0 коментар(а)



Руководство војно-комерцијалног аеродрома Морава тренутно разговара са неколико авио-превозника о покретању редовних летова

почевши од ове зиме и ради на изради планова за изградњу нове писте, пише EX YU Aviation..

Убрзо по званичном отварању 28. јуна, аеродрому је оперативну дозволу издала Дирекција за цивилно ваздухопловство Србије и потписани су уговори о закупу комерцијалног простора, укључујући и бесцаринску продавницу, којом ће управљати швајцарски „Dufry”, а више од тридесет новозапослених наставља обуком. Авиокомпаније су за ово лето спремиле ниске тарифе летова рецимо до Малте, Кипра, Париза.

Генерални директор предузећа Аеродроми Србије Михајло Здравковић рекао је да су већ разговарали са неколико авио-компанија, као и да постоји интересовање за овај аеродром.

Генерални директор предузећа Аеродроми Србије Михајло Здравковић

-То показује и чињеница да смо изнајмили пословни простор на аеродрому. Можемо да очекујемо да ће први комерцијални летови са аеродрома Морава бити отворени на почетку зимске сезоне крајем октобра.

Здравковић, такође, каже да је капацитет аеродрома око милион путника, те да сматра да би аеродром ове године могао да прими предвиђених 20.000 путника, како је раније ове године истакла министарка за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Србије Зорана Михајловић. Из Београда можете путовати до Атине, Беча и Мадрида за 150 евра.
- Није нереално да аеродром прими 20.000 путника ове године, ако летови почну ове зиме. Одређене авио компаније су обећале да ће покренути летове, међутим, док се не потпише комерцијални споразум, не можемо са сигурношћу рећи да ли ће се материјализовати - каже Здравковић.

Он додаје да данас сваки авион са капацитетом од шездесет и осамдесет путника може да слети овде.

-На основу одлуке авио компаније, такође, смо способни да управљамо већим авионима Боеинг 737-800 и Аирбус А319 и А320. Већ имамо потребну опрему за снабдевање свих ових типова авиона, укључујуц́и и сеертификацију ватрогасних служби.

Mинистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре др Зоране Михајловић 

Говорећи о будућем развоју аеродрома Морава, Зорана Михајловић је истакла да ће рад на изради и обезбеђивању техничке документације за изградњу друге писте почети ове године, како би радови почели у 2020. години.
- Ми ћемо из буџета обезбедити средства за овај пројекат за наредну годину, рекла је Михајловић и додала: „Поред увођења планираних комерцијалних летова, важно је да аеродром Морава постане центар за карго саобраћај, који ће бити потпомогнут изградњом Моравског коридора.

Планирани коридор је аутопут дужине 110 километара, вредности од 800 милиона евра, за који се очекује да ће га изградити америчко-турски конзорцијум Бецхтел-ЕНКА и проћи ће близу аеродрома, чија изградња ускоро почиње пише EX YU Aviation.

Танјуг/EX YU Aviation




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.747.866 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)