Градски штаб за ванредне ситуације Града Чачка донео наредбе за спречавање COVID-19 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Градски штаб за ванредне ситуације Града Чачка донео наредбе за спречавање COVID-19
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
16.03.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Градски штаб за ванредне ситуације Града Чачка у складу са одлуком проглашењу ванредног стања Председника Републике,

председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије донео је више наредби које треба да допринесу спречавању, сузбијању и гашењу епидемије COVID-19 на територији града :

 

  1. Градској управи за друштвене делатности наложено је спровођење мера за прекид рада свих предшколских и образовних установа на територији Града Чачка.

  2. Јавном превознику издата је наредба за смењење обима јавног градског и приградског превоза на територији Града Чачка од уторка, 17. марта 2020. године и његово стављање на суботњи режим вожње, уз укидање свих ноћних линија.

  3. Центру за Социјални рад издата је наредба за затварање дневних центара и клубова за одрасле и старије.

  4. Градској управи за инспекцијски Од понедељка, 16. марта 2020. године наложено је спровођење наредбе за скраћење радног времена угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова и осталих угоститељских објеката) од 8 до 20 часова. У угоститељским објектима током радног времена у затвореним просторијама дозвољено је присуство највише педесет лица.

  5. Помоћнику градоначелника за друштвене делатности и директору спортског центра „Младост” издата је наредба за прекид рада свих спортских објеката на територији Града Чачка и одржавање спортских, туристичких и културних догађаја и манифестација.

  6. Свим правним лицима и предузетницима издата је препорука да омогуће рад од куће тешким хроничним болесницима и лицима старијим од 60 година.

  7. Начелнику штаба за ванредне издата је наредба да у циљу координације и комуникације са грађанима прилагоди рад позивног центра на бројеве телефона: 032/309-111 и 0800/112-032 ради пружања информација за помоћ грађанима. Циљ оснивања овог центра је организовање помоћи најстаријим суграђанима као што је доношење намирница и лекова на кућну адресу и организовање лекарске помоћи као и ангажовање јединица цивилне заштите опште намене.

  8. Градској управи за инспекцијски надзор издата је наредба да у координацији са Републичком санитарном инспекцијом врши појачан надзор над свим објектима затвореног типа који примају више од 50 особа, у складу са одлуком Владе Републике Србије од 15. марта.

  9. Цревеном крсту издата је наредба да врши дистрибуцију топлих оброка, лекова и осталог на кућну адресу старијих и болесних корисника.

  10. Да ЈП и Установе чији је оснивач Град Чачак ставе на располагање Градском штабу за ванредне ситуације све потребне ресурсе.

 

ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GRADSKI STAB VANREDNA SITUACIJA GRAD CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.443.168 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)