Грађевинска сезона створила гужве на градским улицама у Ужицу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Грађевинска сезона створила гужве на градским улицама у Ужицу
Trenutno na sajtu: 307       |       Podeli:
12.09.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Гужве које ових дана имамо на градским улицама ускоро ће бити прошлост, јер су радови на свим локацијама
Фото: РИНА, илустрација

интезивирани и како обећавају извођачи биће завршени у року.

Највеће градилиште тренутно је потез око Народног музеја Ужице где се гради нови кружни ток. Упоредо са изградњом кружног тока реконтруише се у потпуности део улице Димитрија Туцовића ка врху Доварја. Постављају се ивичњаци, али и бехатон коцке које већ сада привлаче велику пажњу наших суграђана, јер ће по завршетку свих радова овај део улице Димитрија Туцовића, заједно са кружним током добити потпуно другачији изглед.

Механизација и људство механизације од 16. августа налазе се у Југ Богдановој улици, од раскрснице са улицом Милована Глишића до раскрснице са улицом Кнеза Михајла, где се такође ради комплетна реконструкција. Замена подлоге и дотрајалих инсталација, потпорни зидови, тротоари обухваћени су овим радовима, а очекивања су да ће све бити завршено у предвиђеном року.

Почетком прошлог месеца почела је и градња пешачке стазе у дужини 300 метара код Медицинске школе која ће повезати месне заједнице Крчагово и Царину. Инвеститор радова је Град Ужице, а вредност радова око 6 милиона динара. Дужина стазе је око 300 метара, површине 560 квадрата и састоји се из два дела, степенишног, ширине 1,2 метра и дела са рампом који ће омогућити кретање дечјих колица и особа са инвалидитетом. Дуж стазе планирано је шест одморишта, биће постављене клупе и јавна расвета.Рок за завршетак стазе је 60 дана.

У току је и реконструкција тротоара дуж главне улице од некадашњег “Кристала” до Улице Страхињића Бана. Вредност радова је 23 милиона динара, а изводи их “Стабил про” у склопу наставка амбијенталног уређења центра града.

Наравно, настављају се и остали радови предвиђени плановима и програмима за ову годину како у самом граду, тако и у сесоким месним заједницама.

ГЗС/ РИНА

 
 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Guzva uzice put

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.469.919 посета
Тренутно на сајту: 308 посетилац(a)