Проглашена ванредна ситуација у Бајиној Башти, од осaм запослених у стационару шест са симптомима инфекције ковидом 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Проглашена ванредна ситуација у Бајиној Башти, од осaм запослених у стационару шест са симптомима инфекције ковидом
Trenutno na sajtu: 534       |       Podeli:
15.07.2020 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Штаб за ванредне ситуације општине Бајина Башта донео је закључак да

се услед погоршања епидемиолошке ситуације проглашава ванредна ситуација на територији општине Бајина Башта.

Мере које су донете на седници Штаба подразумевају ограничење радног времена угоститељских објеката, трговинских објеката, кладионица, бензинских пумпи до 22 часова. Мере такодје подразумевају забрану окупљања више од пет људи у затвореним и на отвореним местима али и новчано кажњавање оних који не буду носили маске у затвореном простору.

Одлуку о томе донео је Штаб за ванредне ситуације, након предоченог стања из бајинобаштанског Дома здравља где је у првих 13 дана јула месеца у ковид амбуланти прегледано око 800 пацијената. Од тог броја половина њих имала је симптоме респираторних тегоба са повишеном температуром.

”Од тих 800 дијагностикованих прегледа биле су 22 упале плућа са средње тешком и тешком клиничком сликом и они су хоспитализовани на инфективно одељење Опште болнице Ужице. С обзиром на мој дугогодишњи рад ово је изузетно велики број пнеумонија за врло кратак период, тачније за десетак дана. Имамо ситуацију да читаве породице имају симптоме респираторних инфекција,” рекла је докторка Наташа Лазић.

Тренутно се чекају резултати ПЦР тестова за 37 пацијената.

Стационар у Дому здравља од јуче не ради, нагласила је докторка Лазић и навела да је од осам запослених у стационару (седам сестара и један лекар) њих шест са симптомима сличним ЦОВИД-у и сви они су у процесу дијагностике.

 

Први портал Бајина Башта / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajina basta vanredna situacija stacionar infekcija korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.426.901 посета
Тренутно на сајту: 533 посетилац(a)