Клизиште “однело” шталу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Клизиште “однело” шталу
Trenutno na sajtu: 839       |       Podeli:
22.05.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Шталу на имању Лазара Пештерца (62) у Челицама срушило је клизиште, па петоро говеди скоро месец дана спава под настрешицом од најлона.

Бетонски зидови објекта који је пре деценије и по направљен у страни испод сеоског пута поклекли су пред зору, а вредни домаћини једва су успели да из рушевина спасу три краве и двоје телади.

“Супруга је срећом негде око шест сати чула рику крава из штале на којој су бећ почели да обрушавају зидови.Срушила се као ккула оде карата, а краву коју смо последњу извели једва је успела да се избуче из рушевине. Говеда су лакше повређена, али се све добро сврило како је могло да буде”, јада се Пештерац.

Он је упутио Општини Нова Варош захтев за помоћ, али стручна комисија још није обишла рушевине како би сагледала рамере штете. Штала се срушила на други дан Васкрса, уочи снежног невремена.

“Пут који је изнад саме штале асфалтиран је пре пар година, па сумњам да су зидове начели ваљак и друге тешке машине током радова. Површинске воде су временом учиниле своје, а није помогло ни што сам пре две године ставио бетонске греде на штали и променио кров”, каже Лазар.

Пештерац који се и пре доласка у пензију вратио из Нове Вароши на очевину у Челице, обрађује око 15 хектара земље.

“Супруга Цана (60) која је радила у Гумару још није регулисала пензије, па нам млеко и сир који произведемо крпе кућни буџет. Решени смо да останемо у Челицима, па би нам општинска помоћ око обнове штале добро дошла”, рекао је Пештерац.

Извор: Варошке новине, Ж.Д.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.018.616 посета
Тренутно на сајту: 840 посетилац(a)