Нордијско скијање на Златибору, спорт за лето и зиму 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Нордијско скијање на Златибору, спорт за лето и зиму
Trenutno na sajtu: 574       |       Podeli:
03.07.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина - Када се спомене Златибор прво на шта се помисли јесте зимски туризам, а планина не би била планина,
Фото: РИНА

ако на њој не би било скијања и ако не би постојао бар један скијашки клуб и школа скијања.

Нордијско скијање није популарно као алпско, али већ неколико година уназад око четрдесеторо деце на Златибору активно се бави овим спортом. Смучарски клуб „Златибор“ већ 18 година ради са децом узраста од шест до 17 година са подручја општине Чајетина. Тренер СК „Златибор” Радосав Јелисијевић казао је да организовано нордијско скијање на Златибору постоји од 1938. године и да се они као клуб труде да овај спорт што више популаришу.

„Ми смо наставили традицију, наш клуб под овим називом постоји од 2001. године. Тренутно, поред 40 такмичара које окупљамо имамо и школицу спорта која припрема млађи нараштај за будуће такмичење. Зими се такмиче у трчању на скијама и у биатлону где, поред нордијског скијања пуцају и ваздушном пушком. Не доконишу ни лети, већ возе популарне ролке, скије на точковима.”, рекао је Јелисијевић.

Према његовим речима иако је овај спорт изузетно напоран, полазници овог клуба вредно тренирају и из године у годину постижу запажене резултате на такмичењима.

,,Ми у клубу имамо децу која тренирају редовно, могу рећи да су успешна у овом спорту. Имамо чак и неколико првака државе а у генералном пласману смо други клуб. И раније смо имали доста успеха, наши такмичари су учествовали на светским првенствима и на олимпијским играма на којима су освојили завидне резултате. Надамо се да ће и ови малишани наставити стопама својих претходника и да ће нас представљати на неком од такмичења”, изјавио је Јелисијевић.

Јелена Ђорђевић има 16 година, већ је била првак Србије и учествовала је на Светском првенству у Аустрији.

„Била сам међу најмлађима на светском првенству и заузела сам 104. место, али сам задовољна својим пласманом, јер је то било моје прво првенство и веће такмичење”, казала је Јелена и додала да много воли овај спорт и није јој напорно да свакодневно вежба.

„У почетку је мало тешко и напорно, али када се стекне кондиција онда постаје лако. Вежбам сваког дана како бих одржала кондицију и оправдала освојено прво место у Србији”, навела је Јелена.

Иначе, нордијско скијање је у бившој Југославији било доста популарније, чак се на Златибору одржавао Куп Маршала Тита, док се оно данас уз пуцање из ваздушне пушке, као дела биатлона и летње вожење ролки, популаризује на Златибору и Сјеници.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.319.208 посета
Тренутно на сајту: 574 посетилац(a)