У Љигу олуја носила мост, проглашено ванредно стање у 9 месних заједница 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni             

 
У Љигу олуја носила мост, проглашено ванредно стање у 9 месних заједница
Trenutno na sajtu: 709       |       Podeli:
14.06.2018 | 0 коментар(а)



Љиг - Качерски крај задесило је јуче јако невреме које је праћено градом дошло од Букуље и направило велику материјалну штету,

рекао је у изјави за Глас западне Србије председник општине Љиг, Драгана Лазаревића.

„Формирали смо Комисије за процену штете које су на терену. Имамо пар домаћинстава која су одсечена, због урушавања моста. Такође у прекиду је и пут који спаја МЗ Козељ и Белановицу, у дужини од 4,5 километара, због наноса велике количине дрва и муља. Чим се изврши увиђај послаћемо све расположиве екипе да изађу на терен како би оспособили тај део. Комунално предузеће из Љига је већ на терену и помаже мештанима којима се вода улила у куће. Такође, насељено место Белановица је остала и без воде, екипе су на терену како би што пре санирали квар, док су цистерне већ постављене”, казао је Лазаревић.

Председник општине Љиг Драган Лазаревић на терену, фото: ГЗС

Према његовим речима у 9 месних заједница је проглашено ванредна ситуација, а највероватније ће се то учинити у још две.

„МЗ Козељ је највише погођена, по нашим проценама са терене, више него 2014. а ту су и Бранчићи, Ивановица, Пољанице, Шуци, Живковци, Белановица, Калањевци”, истакао је председник општине Љиг.

Мештанка села Козељ каже да јој је вода напунила двориште и да је почела да улази у просторије куће.

,,Чим је вода почела да улази у просторију, муж је отишао да отвори капију да би отицала из дворишта. Штета је велика, вода се сад повукла, доста има муља, блата. Отишла је пшеница, башта и нема места у кући где није ушла”, казала је Живанка.

Председник месне заједнице Козељ Мишо Илић казао је да за време невремена био напољу и да није могао да се помери нигде због поплаве, огромне кише и града.

,,Мост је оштећен, не може да се прође, не можемо да функционишемо. Путеви су оштећени, сваки има наноса, одрона, а о пољопривреди да не причамо. Пут за Белановицу је у потпуном прекиду, два-три засеока су одсечени потпуно. Пут за Угриновце је засут и не може да се прође, тако да је велики број села уништен, оштећен и одсечен од света”, каже Илић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.392.395 посета
Тренутно на сајту: 709 посетилац(a)