Откривене пирамиде у Србији, за два брда у близини Ариља многи кажу да су истоветна онима у Босни и Херцеговини 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Откривене пирамиде у Србији, за два брда у близини Ариља многи кажу да су истоветна онима у Босни и Херцеговини
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
15.08.2022 | 1 коментар(а)



Ариље - До сада смо могли чути за египатске и босанске пирамиде, али ако је веровати доказима које је су приложили



локални познаваоци овог феномена све су прилике да се и Србија може похвалити њиховим постојањем. На путу ка ариљском селу Висока, са леве стане уздижу се два пирамидална брда која сваком пролазнику западају у око. Смештена су на истој географској ширини као босанске пирамиде, позицији према звездама а и угао који захватају оне комшијске истовентан је овима у Србији.

Ариљске пирамиде, Фото: РИНА

„То су врхови мали и велики Остреш, многи их називају ариљске пирамиде не само због шпицастог изгледа, већ и по томе што су сличних и висина и димензија као оне у Босни и Херцеговини. Као деца ми смо се пели на сами врх Остреша и наилазили на бројне мистериозне споменике који су сакривени добуко у шими, као и на неке рупе, налик подземним тунелима које су изгледали језиво. Овде су у неколико наврата вршена бушења ради испитивања терена, а многи верују и да ова два пирамидална брда крију неку енергију”, рекао је за РИНУ Драган из села Добраче код Ариља.

Топоними би такође могли да указују на подударности. У близини босанских пирамида је место Високо, а код ариљских село Висока. На том подручју сместила се и Височка бања са много термалних извора што такође може бити још један параметар да се у близини налазе пирамиде, које у свом саставу имају доста шупљина и доста пећина. Два пирамидална брда код Ариља се од околине издвајају оштрим ивицама, а стрме стране воде ка реци Велики Рзав.

„Постоје многи путеви који воде до врха, али њима кроче само алпинисти и планинари. Они који су физички спремни јер су успони јако велики и стрми. Најприступачнија је јужна страна. У летњем периоду има доста гмизаваца, па се не препоручује кретати без неког искуснијег члана посаде. У неколико наврата су вићани и медведи”, додао је Драган.

Ариљске пирамиде, Фото: РИНА

Још увек обавијене велом мистерије, ариљске пирамиде чекају неког ко ће ид детаљно истражити и потврдити све ове чињенице. Бројни туристи који се упуте на овај локалитет остају фасцинирани природним лепотама Височког кањона, али и лековитошњу бањске воде. То лечилиште постоји читавих осам векова, а у управо у Височкој бањи су многи пронашли спас.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ARILJE PIRAMIDE VISOCKA BANJA BIH BOSANSKE PIRAMIDE BRDA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • D.u.

    Od ovih brda selo Visoka je daleko tridesetak kilometara kao i visocka banja.Na Malom Ostresu postoi spomenik palim borcima u drugom svetskom ratu.Rzav koji protice u podnozju ovih brda je Mali a ne Veliki.Veliki Rzav je preko devet brda.Srdacan poszdav iz Arilja.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.442.843 посета
    Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)