Обележавање Дана српског јединства 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Обележавање Дана српског јединства
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
15.09.2020 | 0 коментар(а)



У Србији и Републици Српској данас се обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који ће бити обележаван сваке

године у знак сећања на дан када је у Првом светском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.
Руководства Србије и Републике Српске договорила су се на састанку крајем августа у Београду о обележавању заједничког празника - 15. септембра.
У свим градовима у Србији и Републици Српској на трговима и централним улицама истакнуте су заставе. Поводом великог празника - Дана српског јединства - на најважнијим улицама у Београду истакнуте је 4.000 српских застава, а Мост на Ади, Бранков мост, Палата Албанија, Дом Народне скупштине и фонтана на Славији биће осветљени у бојама српске заставе.

Широм Северне Косовске Митровице истакнуте су заставе Републике Србије поводом празника Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Дуж већине улица у граду истакнуте су српске тробојке, а највећа је постављена на једној од зграда у центру града, преко пута споменика Кнезу Лазару, пише Косово онлајн.

Пре три дана на седници Владе Републике Српске усвојен је предлог закључка да се 15. септембар обежава као Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
Заставе су истакнуте и у осталим општинама са српском већином на Косову и Метохији.

Обележавање овог датума су на ранијем састанку у Београду, договорили председник Србије Александар Вучић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Према закључку, републички органи, јединице локалне самоуправе и друге јавне установе биће обавезне да обележе овај дан уз обавезно истицање заставе Републике Србије, али овај дан неће бити нерадан.

Тај празник ће бити обележаван сваке године у Републици Српској и Србији у знак сећања на дан када је у Првом светском рату 1918. године пробијен Солунски фронт.

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dan srpskog jedinstva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.292.124 посета
Тренутно на сајту: 386 посетилац(a)