Божићни дарови за децу Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Божићни дарови за децу Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши
Trenutno na sajtu: 507       |       Podeli:
06.01.2017 | 0 коментар(а)



Прибој, Пријепоље, Нова Варош - Традиционална подела „Божићних дарова“ Хуманитарне организације „Стара Рашка“,



отпочела је данас у Прибоју и Пријепољу, а завршиће се сутра у Новој Вароши.  Божићни поклон у виду новчаних средстава у износу од 5.000 динара, ове године добиће 850 социјално најугроженије деце ове три општине.  Донацију вредну 4.300.000 динара, и ове године  обезбедила је  дијаспора у Канади окупљена око Канадско-српске фондације „Стара Рашка“ из Торонта.

Дванаесту годину за редом породица Вараклић пореклом из Пријепоља, организује у сестринској организацији Старе Рашке у Канади прикупљање новчаних средстав како би обрадовала малишане у свом родном крају. У тих 12 година, прикупљено је наменски за Божићне дарове нешто око 500.000. евра, што у противдинаској вредности износи око 60 милиона динара.

Упркос лошим временским условима у свечаној атмосфери и препуном Дому културе у Прибоју, данас је поклон у вредности од по 5.000 динара  добило 255-оро деце, а у Пријепољу њих 340.   ХО. „Стара Рашка“ ће сутра у Новој Вароши обрадовита још  255-оро малишана и деце са посебним потребама, са истоветним поклонима за Божић.

Према најавама Војина Вучићевића Извршног директора за пројекте, ова хуманитарна организација већ на пролеће наставља своју  мисију са пројектима помоћи на ревитализацији пољопривреде и оснаживању воћарске производње у свим општинама  Рашке области.

Горан Рековић

Опширније можете погледати у прилогу који је емитован у Дневнику западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.511.117 посета
Тренутно на сајту: 508 посетилац(a)