Међународна конференција ЦЕСНА Б на Златару 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Међународна конференција ЦЕСНА Б на Златару
Trenutno na sajtu: 449       |       Podeli:
27.09.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Центар за стратешка истраживања националне безбедности ЦЕСНА Б из Београда у сарадњи са Интернационалним Универзитетом

Травник и општином Нова Варош органзовали су конференцију са међународним учешћем на тему „Прекогранична сарадња и туризма са акценотм на Златар и Нову Варош”.

Академик проф. Слободан Нешковић рекао је да ЦЕСНА Б фукнционише пуних 13 година и да им је ово 96 конференција међународног карактера коју су организовали са релевантним факторима из земље и иностранства.
„Првенствено мислим на органе државне управе и локалне самоуправе. За сада смо остварили сарадњу са 47 градова и општине. Затим ту су и различите високообразоване институције, привредници, привредне коморе, ту су и међународне организација. ОЕПС, Фондација Ханс Зајден, универзитети из Румуније, Бугарске, Пољске, БиХ и Хрватске, Македоније. Након тих конференција издали смо 26 књига, зборника радова”, рекао је Нешковић

Академик проф. Слободан Нешковић, фото: ПП медиа

Он је изразио и велику захвалност и председнику општине Нова Варош Радосаву Васиљевићу јер је подржао овај скуп и тиме показао како локална самоуправ треба не само да врши функцију власти него и да ради и овакве активности које унапређују стање кроз едукацију, разне групне обуке и оспособљавања.

„Конференција има циљ да кроз неке битне и модерне аспекте развоја сагледа есенцијални постулат развоја туризма и прекограничне сарадње, као и других области које су битне за развој рурално подручје, које је 84 одсто укупног простора Србије, што је највећа шанста развоја Србије”, казао је Нешковић.

Према његовим речима ангажован је 21 излагач на чијим предавањима ће се окупити предсавници академске заједнице, државних институција и привредних субјеката.

„Предавачи су респектабилни универзитетски професори, истакнути научни радници, академици. Обрадићемо теме са научно стручног аспекта, где ћемо дати одговарајуће закључке”, истиче Нешковић.

Он додаје да је ово постицај и пострек за Нову Варош, која последњих година бележи изванредне резултате у реализацији пројеката и напредује у разним сферама јавног живота, све је то резултат изузетног ангажмана и успешног деловања менаџмента локалне самоуправе.

Председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото: ГЗС

Председник Општине Нова Варош Радосав Васиљевић рекао је да је ово добра прилика да се сви увере у оно што је у овој локалној самоуправи урађено и шта је планирано.

„Нова Варош налази се на 1.000 метара надморске висине са 16.500 становника. Од тог броја пола је у граду пола по селима, у којима се општина и пре, а надам се и после мене трудила да улаже у инфраструктуру. Нама је посебно драго да је данас присутно оволико доктора, професора и академикан који ће нам дати своје виђење развоја нововарошке општине и туризма, стања привреде и пољопривреде, и план развоја”, рекао је Васиљевић додајући да му је драго што је проф. Нешковић изабрао баш Златар за ову конференцију, јер је таква промоција овој планини и потребна.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.612 посета
Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)