Почела реконструкција трафостанице 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почела реконструкција трафостанице
Trenutno na sajtu: 476       |       Podeli:
11.06.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Данас је постављен камен темељац трафостанице 110/35 kV, која ће бити једини велики трафо на територији општине Горњи Милановац.

Тим поводом, радове су обишли председник општине Дејан Ковачевић, председник Скупштине општине Лазар Николић, директор Огранка ЕД Чачак Милован Глишић, директор Погона Горњи Милановац Жељко Живчевић, директори ЈП ЕПС-а, представник Светске банке.

ТС у Горњем Милановцу прва је трафостаница од укупно пет, за коју је добијена грађевинска дозвола за реализацију пројекта Хитне обнове након поплава, реализованог из средстава кредита Светске банке.

С обзиром на значај Горњег Милановца као индустријског гиганта и чињеницу да се из трафостанице напајају сва домаћинства, али и да преко 50% иде индустрији, реконструкција трафостанице ће умногоме побољшати функционисање напајања електричном енергијом читавог милановачког краја.
В.д. директора ЈП ЕПС Милорад Грчић нагласио је да је данашњи дан велики дан како за ЕПС, тако и општину Горњи Милановац.

„Од 1974, када је пуштена у рад, до данас, на ТС у Горњем Милановцу, осим интервенција приликом кварова и неопходних замена унутар трафоа, није никада рађен озбиљнији захват. Горњи Милановац је познат по стабилној привреди и индустрији, а много је још фабрика које ће се отворити у наредном периоду, па све очекују стабилно напајање које ми морамо обезбедити. Доста смо ТС до сада модернизовали, инсистирамо да опрема буде последња реч технике у свету“, рекао је Грчић и додао да је завршетак радова планиран до краја септембра, након чега ће Горњи Милановац, што се тиче напајања електричном енергијом, започети нов живот.

Председник општине Дејан Ковачевић се захвалио првенствено држави Србији на улагању у Горњи Милановац, како у обнову инфраструктуре, тако и у обнову трафостанице.

„Горњи Милановац је привредно најразвијенији град у Моравичком и Рашком округу, стога ћемо настојати да обезбедимо што боље услове, како за нашу привреду, тако и за становиштво. После 45 година, Горњи Милановац ће добити модеран трафо, чиме ће сви грађани и привреда имати редовоно напајање електричном енергијом. Ово данас што радимо је почетак нове индустријализације Горњег Милановца, јер кад имате све енергенте на високом нивоу, имате прилику и даље да се развијате. У плану је и нова инвестиција после ове, нова трафостаница у јужном делу индустријске зоне, чиме ће се побољшати снабдевање електричном енергијом, што се надам да ћемо у будућности остварити“, рекао је Ковачевић.
Укупна вредност инвестиције у реконструкцију ТС износи 3.234.023,18 евра, од чега је вредност опреме 1.542.896,65 евра, док је уговорена вредност радова 1.691.126,53 евра.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.419.897 посета
Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)