Потписан коалициони споразум између СНС и СПС 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Потписан коалициони споразум између СНС и СПС
Trenutno na sajtu: 603       |       Podeli:
13.04.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Представници Општинских одбора Српске напредне странке (СНС) и Социјалистичке партије Србије (СПС) у Горњем Милановцу,

потписали су данас коалициони споразум о конституисању органа локалне самоуправе.

Са 23 одборника СНС-а и 14 СПС-а, обезбеђена је стабилна скупштинска већина.

Странке су сагласне да се органи локалне власти конституишу на следећи начин.

1. Председник Скупштине општине Горњи Милановац - СПС

2. Заменик председника Скупштине општине Горњи Милановац - СНС

3. Секретар Скупштине општине – предлаже председник СО, на предлог СНС Горњи Милановац уз мишљење коалиционог партнера и уз испуњавање законских услова за обављање функције.

4. Састав радних тела Скупштине општине ће се извршити према Пословнику о раду Скупшине општине Горњи Милановац.

5. Директори и јавних предузећа и установа
- ЈКП "Горњи Милановац" – СНС;
- Заменик директора ЈКП "Горњи Милановац" – СПС;
- Јавно предузеће за изградњу општине Г.Милановац - СНС;
- Туристичка организација општине Г. Милановац - СНС;
- Музеј рудничко таковског краја – СПС;
- Библиотека "Браћа Настасијевић" – СПС;
- Установа за културу, уметност и ваншколско образовање "Културни центар" - СНС;
- Апотека Горњи Милановац - СНС;
- Предшколска установа "Сунце" - СНС;
- Заменик директора Предшколске установе "Сунце" – СПС;
- Установа "Спортско рекреативни центар" - СНС;
- Дом здравља – СНС;
- Центар за социјални рад – СНС.

6. Председници и чланови надзорних одбора јавних предузећа и управних и надзорних одбора установа накнадно ће се именовати према споразуму председника ОО.

7. Представници локалне самоуправе у школским одборима основних и средњих школа накнадно ће се именовати према споразуму председника ОО.

8. Председник општине
Председник општине Горњи Милановац се предлаже из реда одборника и припада СНС. Заменик председника општине бира се на предлог председника општине из реда одборника и припада СНС. Помоћник Председника општине за привреду – СПС.

9. Општинско веће
Општинско веће чине Председник и заменик Председника општине и 11 чланова које предлаже председник општине, од којих осам припада СНС, а три припада СПС.

10. Начелник Општинске управе
Начелник Општинске управе поставља се у складу са Законом, на основу расписаног конкурса о чему одлуку доноси Општинско веће, и то место припада СНС.

Приликом потписивања коалиционог споразума председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, истакао је да је сасвим нормално да после изборног успеха Александра Вучића СНС у тој општини формира коалицију са коалиционим партнерима који су озбиљно схватили заједничког кандидата за председника Србије.

"По одобрењу СПС-а ја сам преговарао са председником ОО СПС-а Јовицом Царевићем који ни у једном моменту није тражио неку функцију за себе већ је делегирао нове кадрове из СПС-а. Реч је о младим и полетним људима који ће заједно са нама наставити да раде за добробит грађана општине Горњи Милановац", рекао је Ковачевић.

Он је додао да с обзиром да Нова Србија и странка Зелених нису подржале кандидатуру Александра Вучића за председника, не могу бити у владајућој коалицији.

Изражавајући задовољство што ће после годину дана опозиционог деловања СПС са СНС-ом бити у коалицији, Царевић је истакао да је најбитније што је СПС као озбиљна политичка странка заједно са напредњацима на локалном, али и на републичком нивоу постигла договор.

"Добијао сам подршку младих и образованих људи да морамо да направимо коалицију са СНС-ом, а и ми смо у руководству СПС-а били максимално опредељени да тај посао одрадимо", закључио је Царевић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.408.201 посета
Тренутно на сајту: 604 посетилац(a)