Парезановић завршава посету Бриселу - Односи Србије и Белгије у успону, шанса за бољу привредну сарадњу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Парезановић завршава посету Бриселу - Односи Србије и Белгије у успону, шанса за бољу привредну сарадњу
Trenutno na sajtu: 506       |       Podeli:
06.12.2017 | 0 коментар(а)



Народни посланик и председник посланичке групе пријатељства са Белгијом Марко Парезановић

завршава данас тродневну посету Бриселу где је на позив белгијског парламента предводио делегацију Србије. Том приликом разговарао је са председником Доњег дома белгијског парламента Сигфридом Бракеом и председником Фламанског парламента Јаном Пумансом.

Јан Пуманс председник Фламанског парламента, фото: Скупштина Србије

"Имао сам прилике да се упознам са белгијским државним уређењем и разменим искуства са колегама из Белгије. Разговарали смо о ЕУ интеграцијама Србије, али и о питању Косова и Метохије. Потрудио сам се пре свега да им дочарам у каквим ужасним условима живе Срби на Косову и Метохији. Са многим чињеницама су били изненађени јер о тим околностима јако мало знају,” рекао је Парезановић.

Парезановић је током посете имао састанке на теме привредне сарадње са менаџментом федерације привредних комора Белгије и разговарао са Вутером Ван Гулком менаџером федерације белгијских привредних комора. и српским конзулом у Бриселу Александром Давидовићем.

"Сложили смо се да спољнотрговинска робна размена може бити много већа и у неформалним разговорима договорили смо да радимо на томе да белгијски привредници посете Чачак и повежу се са нашим привредницима."

Посланици су посетили једну од највећих грађевинских фирми “Бесиx” која је позната по томе што је изградила највећу зграду на свету Бурџ Калифу. Бесиx је заједно са домаћим Енергопројектом конкурисао за изградњу Кула Тауер у оквиру Београда на води.

"Њима је веома стало да граде у Србији и да заједно са Енергопројектом освојају тржиште источне Европе. Мислим да то партнерство има велику перспективу и отвара простор за нове пројекте јер они траже партнере и на локалу” каже Парезановић.

Амбасадорка Марина Јовићевић на поклон је добила Марушкину мараму, белгијски политичари Марушкине кравате, а за привреднике поклон презентација ,,Why invest in Cacak" коју је припремила Градска управа Чачка, фото: Скупштина Србије

Свим састанцима присуствовала је и амбасадорка Србије у Белгији њена екселенција госпођа Марина Јовићевић која је иначе пореклом из Чачка.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.511.233 посета
Тренутно на сајту: 506 посетилац(a)