Завршни радови на базену у Сврачковцима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Завршни радови на базену у Сврачковцима
Trenutno na sajtu: 478       |       Podeli:
02.12.2016 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Водовод Горњи Милановац - Рудник највећа је инвестиција Републике и општине Горњи Милановац, где предрачунска вредност комплетне инвестиције

довођења рзавске воде до Рудника износи 369 милиона динара, изјавио је председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

Ковачевић је приликом обиласка завршетка радова на изградњи базена за воду у Сврачковцима, рекао да су Република и општина уложиле око 100 милиона динара.

"За неколико дана ће бити завршен базен овде у Сврачковцима и становници околних места ће, изградњом секундарне мреже, моћи да добијају воду са овог базена. Преостаје нам да у следећој години наставимо даље радове, ка Мајдану, и надам се да ћемо наредне године уложити око 60 милиона динара, јер је општина већ определила 30 милиона динара и очекујемо да исто толико добијемо и од Републике, што значи да би следеће године и становници уз Ибарску магистралу до Мајдана могли да добију рзавску воду. Наш главни циљ је да се Рудник напаја водом са Рзава и надам се да ћемо у наредном периоду успети и то да завршимо", истакао је Ковачевић

Фото: Општина Горњи Милановац

Ове године је, у изградњу базена у Сврачковцима, уложено око 27 милиона динара, уз заједничко учешће Републичке дирекције за воде и општине Горњи Милановац.

"Базен у Сврачковцима је први базен од Горњег Милановца ка Руднику и налази се на 369 м надморске висине. Од њега је урађено 1175 м цевовода ка базену у Мајдану. До овог базена вода долази природним падом са базена на Нешковића брду", рекао је директор ЈКП "Горњи Милановац" Рајко Нешковић.

Укупна запремина базена је 400 метара квадратних (две коморе од по 200 метара квадратних).

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.426.291 посета
Тренутно на сајту: 479 посетилац(a)