Све лепоте Златибора видеће се из Гондоле 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Све лепоте Златибора видеће се из Гондоле
Trenutno na sajtu: 518       |       Podeli:
02.06.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Директорка ЈП „Голд Гондола” Бојана Божанић гостујући у Жикиној Шареници најавила је тринаести сеоски вишебој у Јабланици који је почео потпаљивањем

катранице, додајући да су некада људи у овом крају живели од продаје катрана и луча.
„Мислим да је ово једна дивна манифетација и да туристи воле да дођу како би видели старе сеоске дисциплине као што су бацање камена са рамена, скок у вис и даљ, превлачење руку, пузање уз бандеру, стругање дубећом тестером као и клатаром, трка коња, вуча трупаца једнопрегом и двопрегом и главна дисциплина превлачење трупаца воловима. Такмичење почиње сутра”, рекла је Божанић.

Што се тиче златиборске Гондоле, она је у пуном јеку изградње.

„Урађена је почетна и последња станица, а Голд Гондола ће бити у дужини од девет километара. На лето крећемо са стубовима, биће подигнуто 36 до краја године” , навела је Божанић.

Заменик председника Општине Чајетина Арсен Ђурић, фото: ГЗС

Заменик председника Општине Чајетина Арсен Ђурић навео је да локална самоуправа ради на самом уређењу центра Златибора али и локалитета у окружењу наводећи да ће ове године бити урађено и доста бициклистичких и пешачких стаза.

„Планиран је и парк код хотела Олимп и атлетска стаза као и теретана на отвореном. Поред тога ради се и Културни центар где ће део, билиботека и галерија, бити отворен пре сезоне, а пред јесен и сала за позоришне представе и биоскопске пројекције, где ће се од следеће године одржавати и Фестивал спортског филма”, рекао је Ђурић гостујући у Жикиној Шареници.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.194.484 посета
Тренутно на сајту: 518 посетилац(a)