ОШ „Филип Филиповић“ обележила Светски дан борбе против хипертензије, Мг Мивела их обрадовала донацијом 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
ОШ „Филип Филиповић“ обележила Светски дан борбе против хипертензије, Мг Мивела их обрадовала донацијом
Trenutno na sajtu: 555       |       Podeli:
25.05.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Поводом Светског дана борбе против хипертензије, О.Ш. „Филип Филиповић“ из Чачка

одржала је Јавни интегрисани час на коме су тему срце наставници и ученици обрадили кроз више наставних предмета. Том приликом, ученици су дефинисали значење речи „срце“ у песми „Међу јавом и међ сном“ Лазе Костића, кроз дијалог објаснили појам срца са становишта природних наука: математике, биологије, физике и хемије и одржали креативно предавање на тему крвног притиска, крвног система и улоге појединих хемијских елемената у раду крвног система. У завршном делу часа одржана је радионица „Срце на терен“ где су ученици седмог и осмог разреда одиграли кошаркашку утакмицу и показали пример здравог начина живота и јачања спортског духа.

Како сама тематика пропагира здраве навике и срце као наш најважнији мишић, Мг Мивела је препознала иницијативу школе и пружила техничку подршку за извођење природних наука у виду новог рачунара за кабинет како би предавања била што лакше организована, а квалитет наставе подигнут на виши ниво. Поред тога, обрадовала је наставнике и ученике организованом посетом фабрици „Нова слога“ која се налази у селу Велуће код Трстеника где су имали прилику да чују нешто више о Мг Мивели - води богатој магнезијумом, минералом који позитивно утиче на рад срца, нормално функционисање мишића и нервног система.

Ове активности које су организоване уз подршку Мг Мивела воде леп су пример како се ученицима могу теме из наставе пренети на занимљив и практичан начин, истовремено им пружајући време и простор за забаву и дружење.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.171.455 посета
Тренутно на сајту: 555 посетилац(a)