Стижу велика улагања у Здравствени центар Ужице: Влада Србије обећала милионе евра 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Стижу велика улагања у Здравствени центар Ужице: Влада Србије обећала милионе евра
Trenutno na sajtu: 431       |       Podeli:
15.12.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Влада Србије обећала је челницима Града Ужице да ће у наредној години отпочети велика реконструкција Здравственог центра у највећем граду
Здравствени центар Ужице, фото: ГЗС

западне Србије. Преко канцеларије за јавна улагања, у град на Ђетињи стићи ће око 20 милиона евра, а локална самоуправа ће према речима градоначелника Тихомира Петковића уложити скоро милион евра у израду планске и пројектне документације.

- То је одлука Владе Србије и председника Републике. План је да се започне са реконструкцијом виталних делова Здравственог центра, да се набави најсавременија опрема, чиме ће овај регионални центар ојачати на добробит грађана из више градова и општина - рекао је Петковић.

Директор Здравственог центра Ужице, највећег јавног система у западној Србији, др Милош Божовић, најавио је да ће реконструкција отпочети осавремењавањем Пријемно-ургентне службе.

- У фебруару ћемо имати готов пројекат реконструкције Пријемно-ургентне службе на око 1.400 квадратних метара. Затим ће бити расписан тендер за грађевинске радове, па ће посао отпочети већ на пролеће - истакао је Божовић. - Реконструкција Здравственог центра ићи ће у неколико фаза. Биће изграђен амбулантно-поликлинички блок, реализован пројекат енергетске ефикасности централне зграде која има око 27.000 квадрата, биће урађена конверзија грејања са мазута на гас.

Уследиће, према Божовићевим речима, обнова свих осталих зграда у болничком кругу, а приоритет је и набавка новог магнета и ЦТ скенера.

Нова опрема

Претходних  дана, Град Ужице донирао је Служби дечје стоматологије вредну нову опрему. Купљена је стоматолошка столица са додатном опремом, а претходна је служила пуне три деценије. Град је у овдашњи Дом здравља у овој години уложио око 5,6 милиона динара, а медицинари на исти износ могу рачунати и у 2020. години.

ГЗС/ Вечерње новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice bolnica ulaganja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.501.282 посета
Тренутно на сајту: 432 посетилац(a)