Тешка механизација Србијашума уништила пут у ивањичком засеоку Подјавор, седам ђака до школе возе запослени у овом предузећу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Тешка механизација Србијашума уништила пут у ивањичком засеоку Подјавор, седам ђака до школе возе запослени у овом предузећу
Trenutno na sajtu: 258       |       Podeli:
20.02.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица – Извлачењем дрва и вучом стабала по путу, потпуно су оштећени поједини путни
Илустрација, Фото: РИНА

правци који воде до удаљених планинских села. У засеоку Подјавор у Кушићима ситуација је најалармантнија, а седморо деце није могло да стигне ни до школе, сазнаје агенција РИНА.

„Као да нама није довољно тешко што живимо у оваквим условима, па се они свакодневно погоршавају. Преко зиме огроман снег, али и кад окопни проблем није решен јер је пут који води до наших кућа потпуно нефункционалан. Летос смо пут насули материјалом, али он сада услед константног проласка механизације „Србија шума“ изгледа као преорана њива. Имамо седморо ђака, до школе не могу нормално да стигну“, изјавио је Радоје Зарић из засеока Подјавор.

Представници ЈП „Србијашуме“, као одговорни, заједно са председником општине Ивањица обишли су овај путни правац и донели одлуку да они превозе ђаке до школе док деоница не буде санирана.

„Санација пута у Подјавору започеће чим то дозволе временкси услови. Крајњи рок за почетак радова је крај марта или почетак априла и правац ће бити потпуно реконструисан. Све што се касније буде јављало од оштећења санираће ће такође Србијашуме. Поучени овим искуством од сада на свакој локацији где ово јавно предузеће буде вршило експлоатацију шуме, пре тога биће урађена санација пута уколико је у лошем стању“, изјавио је Момчило Митровић председник општине Ивањица.

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica srbijasume seca put djaci skola prevoz

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.789.688 посета
Тренутно на сајту: 259 посетилац(a)