Полазници курса турског језика боравили у Истанбулу и Чанакалеу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Полазници курса турског језика боравили у Истанбулу и Чанакалеу
Trenutno na sajtu: 468       |       Podeli:
22.02.2017 | 0 коментар(а)



У организацији амбасаде Турске у Србији и Турској развојној агенцији 34 полазника курса турског језика из града на Лиму од 15. до 19. фебруара посетило је ову земљу.



Током пет дана боравка у Истанбулу и Чанакалеу полазници курса имали су прилику да се упознају са културно историјским споменицима ова два града те да у пракси провере стечено знање турског језика. За неке од њих ово је била прва прилика да бораве у Турској и са собом у Србију носе лепе успомене.

Током 18 месеци, 50 полазника, различитог старосног узраста, похађало је курс турског језика организованог у овдашњем Дому културе. Млади, кроз учење овог језика виде шансу за запослење док се код оних старијих “љубав” према турском језику родила захваљујући честим серијама које на мале екране стижу из ове земље.

"Чула сам прошле године да је почео курс турсог језика у нашем граду и то ми се јако свидело. Професор Орхан Канан својски се потудио да нам пренесе знаће и приближи културу свог народа, тако да сам почела савлађивати овај језик", каже Елма Јукић полазница курса.

Обилазак Галипоља, надомак Чанакалеа, места на којем су се одвијале најкрвавије битке током првог светског рата и посета виртуелном Панорама музеју у Истанбулу, изграђеном на месту на којем је Освајач Мехмет Фатих успоставио свој командни центар за многесу оставили најлепши утисак током боравка у ова два града.

"Турски језик није тежак за учење и ако се то у почетку чинило да јесте јер се ради о коренском језику. Доста се разликује од српског језика без обзира што имамо пуно заједничких речи", смтра полазник курса Дамир Рондић.

ПП Медиа

Опширније у прилогу који је емитован у Дневнику западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.388.721 посета
Тренутно на сајту: 468 посетилац(a)