Међународни фестивал ветерана фолклора сутра на Златибору 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Међународни фестивал ветерана фолклора сутра на Златибору
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
02.12.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Удружење за неговање народне традиције “Златибор” ће у суботу, 3. децембра по једанаести пут

окупити фолклораше из целог региона на сцени Културног центра Златибор. Програм ће свечано бити отворен у 12.00 часова а затим следи фолклорни спектакл који ће трајати пуних осам сати.

Ове године ће на фестивалу наступити више од педесет фолклорних састава из Аустрије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Србије. Ове године ће по први пут на Златибору наступити више културно уметничких друштава из Црне Горе и БиХ. Публика ће моћи да ужива у играма из Шумадије, Поморавља, Лесковца, Врања, Срема, Косова…

Културно уметничко друштво “Штуле” из Кучева ће извести “Коло на штулама”, КУД “Дукати из Градишке ће се представити кореографијом “Глуво Гламочко коло” , КЦ “Стара Будва” из Будве ће одиграти кореографију “Водарке”. КУД “Кнешпоље” из Кнежице ће се представити сплетом народних игара као и Удружење за очување традиције “Приједор” из Приједора чији ће састав отпевати песме из Босне и Херцеговине.

Програм ће отворити братско културно уметничко друштво Алат – Сњислион из Требиња кореографијом “Игре из Црноречја”, а програм затвара ЕУ “Ђурђић” из Раткова кореографијом “Градске игре”.

Ове године организатори су припремили богат програм за све фолклораше а љубитељи народних игра ће моћи Фестивал да прате и преко интернета. Подршку у организацији фестивала су пружили Општина Чајетина, Туристичко – рекреативни комплекс Златибор и ТО Златибор.

 

 

 

 

ГЗС / Општина Чајетина




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.489.169 посета
Тренутно на сајту: 452 посетилац(a)