Тома: Нека Вучић да оставку ако жели! 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Тома: Нека Вучић да оставку ако жели!
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
04.12.2016 | 0 коментар(а)



Председник Томислав Николић потврдио је да би председнички и парламентарни избори могли бити одржани заједно 9. априла. Кад је реч о парламентарним изборима,

он је рекао да је у околностима транзиције и крупних одлука боље чешће проверавати вољу грађана.

"Ако желе да провере то што раде, ако се чини да је парламент постао место у којем се тешко доносе крупне одлуке, зато што се користи за промоцију чак и неких лоших идеја, онда Влада може једноставно да реши то новим изборима", рекао је председник.

Он је истакао и да не може да утиче на премијера по питању такве одлуке ни на који начин осим саветом:

"У рукама председника Владе је одлука о оставци Владе, која може да изазове нове парламентарне изборе", рекао је Николић.

Како каже, ако Влада жели да провери популарност после неких мера, ако жели да осигура мандат од четири године, то је њихово право и то им Устав дозвољава. На питање новинара да ли је добро да имамо изборе на сваких годину дана, он је рекао да има поверење у Владу и да она ради добро.

По питању председничких избора подсетио је да они по Уставу морају да се заврше месец дана пре истека мандата актуелног председника, те да би први круг могао да буде 9. априла, а евентуални други 23. априла.

Николић је рекао да је о својој поновној кандидатури разговарао са премијером Вучићем, али није прецизирао какав је био исход тог разговора.

"Јесмо, разговарали смо, бићете на време обавештени", одговорио је председник Србије на питање новинара.

Он је додао да је на председници Скупштине да за кампању одреди период од 30 до 60 дана, те да мисли да би избори могли бити расписани крајем фебруара или почетком марта.

Ало




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.341 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)