Држава „чешља“ нелегалне факултете, „дивље“ одељење и на Златару 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Држава „чешља“ нелегалне факултете, „дивље“ одељење и на Златару
Trenutno na sajtu: 576       |       Podeli:
23.09.2018 | 0 коментар(а)



Просветна инспекција почела је да контролише нелегална издвојена одељења факултета

и високих школа. Министар просвете Младен Шарчевић рекао је да је акција кренула из Пожаревца и Врања, те да ниједан крај неће бити поштеђен.

Министарство просвете до сада је открило више од 50 „дивљих“ одељења приватних и државних високошколских установа. Има их, каже министар Шарчевић, и у шумарском дому на Златару.

– Доставили смо инспекцији списак са педесетак установа, али има их и више. Невероватно, али открили смо чак три државна дома која финансирамо а немају акредитацију за рад – изјавио је Шарчевић после јучерашње седнице Одбора за образовање, на којој су усвојени предлози измена Закона о високом образовању и Закона о регулисаним професијама. О њима ће данас расправљати посланици.

Изменама које је прихватио одбор „стари“ студенти добиће рок од годину дана да дипломирају.

– Не постоји законски основ да се рок за завршетак студија продужи и првој генерацији „болоњаца“ – објаснио је Шарчевић. – Као и пре две године, послаћу препоруку свим факултетима да им не наплате реупис и на тај начин да им продуже рок. Раније је препоруку послушало 80 одсто факултета. Нису само они којима је новац најважнији.

Измене закона предвиђају и признавање око хиљаду доктората који су стечени у установама које нису имале потребне сагласности за њихово издавање. Укупно 103 таква доктората, и то запослених у високом образовању, оспорила је Комисија за акредитацију.

Министар је рекао да је признавање доктората једини начин да се избегну многобројне тужбе које би уследиле.

 

Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.143.496 посета
Тренутно на сајту: 575 посетилац(a)