Директорка Републичког завода за заштиту споменика културе из Београда у посети Епархији милешевској 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Директорка Републичког завода за заштиту споменика културе из Београда у посети Епархији милешевској
Trenutno na sajtu: 326       |       Podeli:
03.12.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Новоизабрана директорка Републичког завода за заштиту споменика културе

из Београда проф. др Дубравка Ђукановић са својим сарадницима, обишла је милешевску Епархију. У манастиру Милешеви госте је дочекао Епископ милешевски Атанасије, наводи се на сајту Епархије.

Након краћег обиласка и разгледања манастирског комплекса, у манастирском салону, саговорници су наставили разговоре о статусу и стању споменика културе на простору Епархије милешевске. Како је ово прва званична посета новоизабране директорке Епархији милешевској кроз разговор су сагледани сви досадашњи видови сарадње Завода и Епархије и закључено је да је та сарадња била врло успешна на обострану корист.

На простору Епархије милешевске је велики број споменика културе, од којих је свакако сам манастир Милешева један од најзначајнијих, па је сарадња две институције неопходна и у будућности, сложили су се саговорници. Због тога је ова посета била потребна да би се досадашњи добра сарадња учврстила и наставила.

Осим стања и заштите манастира Милешеве разговарало се и о осталим светињама Епархије милешевске а понајвише о манастиру Светог Николе у Прибојској Бањи, где Завод тренутно изводи значајне археолошке радове, а који је делегација Републичког завода за заштиту споменика културе такође посетила и уверила се у стање и ток радова.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje manastir mileseva poseta zavod zastita spomenici kultutura direktorka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.467.903 посета
Тренутно на сајту: 327 посетилац(a)