Проглашена ванредна ситуација на делу територије општине Горњи Милановац 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Проглашена ванредна ситуација на делу територије општине Горњи Милановац
Trenutno na sajtu: 715       |       Podeli:
24.06.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Поводом јучерашњег невремена које је захватило већи део наше општине, одржана је седница

Штаба за ванредне ситуације, на којој је размотрена новонастала ситуација и одлучено о мерама које треба предузети. Начелник Штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевећ рекао је да су јака киша, олујни ветар и грȁд нанели штету, пре свега, воћу и пољопривредним усевима, а евидентирана су и оштећења на појединим аутомобилима.

„Прикупљањем информација са терена, дошли смо до сазнања да је невреме било заступљено, пре свега, у месним заједницама Прањани, Теочин, Коштунићи, Леушићи, Каменица, Богданица, Гојна Гора, а било је јаке кише и у осталим деловима наше општине. Поред штете на пољопривредним усевима, евидентирано је десетак кварова на нисконапонској мрежи, а оно што је битно, јесте да су екипе на терену, отклоњен је већи број кварова, и очекује се да ће се у наредна два сата нормализовати снабдевање електричном енергијом. Територија наше општине је и даље у црвеном метеоаларму, и биће, закључно са сутрашњим даном, а прогласили смо ванредну ситуацију у месним заједницама Прањани, Каменица, Богданица и Гојна Гора, стога ће све снаге заштите и спасавања бити у стању пуне приправности. Такође, испољићемо утицај преко Радарског центра „Букуља“ да се све наше противградне станице које су у функцији попуне са потребним бројем ракета, с обзиром на то да су залихе утрошене“, рекао је Димитријевић.

Начелник општинске управе Дејан Вељовић рекао је да је општинска управа реаговала по сазнању за елементарне непогоде, стога су формиране две комисије по три члана, које ће обилазити терен и процењивати штету.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.178.968 посета
Тренутно на сајту: 715 посетилац(a)