Шест агенција остаје без лиценце 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Шест агенција остаје без лиценце
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
23.05.2018 | 0 коментар(а)



Туристичке агенције у Србији, од почетка године па до краја априла, биле су под лупом

туристичких инспектора. Од урађене 294 контроле – 73 су биле по пријави незадовољних путника. Тако, од почетка године, поднето је и шест предлога за одузимање лиценце, јер су агенције престале да испуњавају услове, од чега су две лиценце већ одузете, а остали поступци су у току. Надлежни нису јуче желели да нам кажу имена ових агенција, јер чекају окончање поступка.

Како кажу у ресорном министарству туризма, лиценце се одузимају јер агенције нису обезбедиле прописану гаранцију путовања.

,,Од 73 жалбе путника, 50 је било основано, а у 13 случајева је постигнут договор између туристичке агенције и путника, па је туристима враћем износ од 220.770 динара", истичу у Туристичкој инспекцији Министарства туризма.

,,Донели смо и 15 решења о привременој забрани обављања делатности. И то у случајевима када су туристичке агенције организовале путовања без лиценце, као и онда када су престале да испуњавају услове за рад, јер нису имале прописане гаранције путовања. Ту је и 16 решења да се уклоне неправилности, јер потврда о путовању или програм путовања није садржао прописане елементе. Решења су издата и због неуредног вођења евиденција продатих туристичких путовања и евиденције уговора."

Туристичка инспекција, иначе, сваке године, пред почетак летње сезоне детаљно контролише туристичке агенције, како би спречили евентуалне преваре и малверзације са аранжманима. Дешавало се да се агенција затвори у јеку сезоне и да путници буду остављени и без пара и без путовања. Због тога је, истичу туристички радници, битно да су агенције чланице Националне асоцијације туристичких агенција – ЈУТА, јер је то једна од гаранција да ће путовање бити и реализовано.

,,Инспектори су због утврђених прекршаја поднели и 36 захтева за покретање прекршајног поступка и издали 14 прекршајних налога, са укупним износом казни од 408.000 динара", говоре у Туристичкој инспекцији.

Извор: Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.748.467 посета
Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)