Масовни инциденти у чачанском крају због утврђивања очинства 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Масовни инциденти у чачанском крају због утврђивања очинства
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
12.01.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Откад је у Чачку отворена медицинска лабораторија у којој се први пут у овом делу Србије може урадити

ДНК анализа, за многе фамилије нема мира и не престаје интересовање за утврђивање очинства.

У Чачак по потврду да су заиста очеви своје деце најчешће долазе, наравно, Чачани, али и Ивањичани, Пожежани, Милановчани... Због папира који се добија у овој лабораторији пукли су многи бракови, а било је и случајева да су се снаја, свекрва и син замало поубијали пред медицинским особљем лабораторије.

Запослени у овој лабораторији нису хтели да коментаришу догодовштине из ординације, али кажу да анализу те врсте раде и да има интересовања.

,,Да би се ДНК анализа успешно урадила, потребан је узорак крви оца и детета, или брис слузнице ткива, на шта се пацијенти најчешће одлучују. Извештај се чека од 10 до 15 дана и резултат, који им уручујемо у затвореној коверти, 100 одсто је поуздан”, рекли су у лабораторији.

У Ивањици се и данас препричава случај у коме је свекрва инсистирала да се ова анализа уради јер је сумњала да њен син није отац детета.

Како се процењује, Чачани не заостају од државног или просека у региону кад је реч о брачној авантури са доживотним последицама. У Хрватској и БиХ је прошле године рађено истраживање на ову тему и испоставило се да сваки пети тестирани мушкарац није биолошки отац свог детета.

 

Србија Данас / Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.853.812 посета
Тренутно на сајту: 460 посетилац(a)