Радаљево добило ново игралиште за децу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Радаљево добило ново игралиште за децу
Trenutno na sajtu: 431       |       Podeli:
30.08.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - У сарадњи мештана и локалне самоуправе јуче је у ивањичком селу Радаљево

отворено ново дечије игралиште. Преко тридесетак малишана добило је фудбалски и кошаркашки терен, а ускоро ће бити урађен и модерни летњиковац.

„Ово село броји око 50 так мале деце, која ће овде долазити да развијају своје физичке способности. Уместо да седе за рачунарем, долазиће овде да се играју, у природи и у фином амбијенту да се играју и друже једни са другима, да стварају пријатељства”, рекао је мештанин Радиша Тошовић.

„Као и игралишште, све што видите овде, црква и сви помоћни објекти направљени су кроз двојаку сарадњу, кроз сарадњу наше општине која нам је била од велике помоћи, и кроз једну огромну укљученост свих мештана који припадају овој парохији”, рекао је Аранђел Петровић, парох.

Арханђел Петровић, парох

Читаво село окупило се на свечаном доручку који је уприличен у црквеној сали. Храну су припремале вредне домаћице, а торту малишанима на дар донео је председник општине, Момчило Митровић.

„Много великих инвестиција смо направили и урадили, али ово игралиште је симбол, надам се неког новог поретка и новог посла који ћемо урадити у општини Ивањица. Општина Ивањица није само ствар у финансијском смслу, ово игралиште није прављено само средствима и новцем, већ је прављено са једном великом љубављу и жељом да људи унапреде своје место и помогну својој деци. Општина је помогла, али у најмањим процентима, највећи рад дали су људи који живе у овом месту, мештани који се боре да направе ово игралиште, не само за децу Радаљева, него за сву децу Прилика и Ивањице. Ово може бити и излетиште, када се буде целокупна инвестиција завршила, када будемо направили један мобилијар за децу мало узраста и један летњиковац где могу људи седети са својом децом”, рекао је Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

Момчило Митровић, председник Општине Ивањица

„Приметио сам да су људи поносни на сваки камен који је узидан, на сваки мали део који је урађен. када сад дошао на парохију овде захваљујући помоћи општине успели смо да урадимо реконструкцију звоника, да на нашој цркви која је била стара урадимо зид, урадимо фасаду, средили смо капели, паркинг смо проширили, успели смо да урадимо плато око цркве, да се црква види као на длану”, рекао је парох Петровић.

Ова парохија специфична је јер се сваке недеље мештани окупљају у цркви а након јутарње службе следи заједнички доручак и дружење.

 

 

ГЗС/ИнгоЛига




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


igraliste radaljevo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.435.096 посета
Тренутно на сајту: 432 посетилац(a)