Саркофаг за 200.000 динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Саркофаг за 200.000 динара
Trenutno na sajtu: 434       |       Podeli:
18.02.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Алуминијумски ковчег или како га неки називају саркофаг, популаран је и у Србији. Цена му је од 200.000 динара, па све до пола милиона.



Власник погребног предузећа "Перо Марић", Дејан Марић каже да током године продају неколико ковчега оваквог типа.

"Алуминијумски ковчези имају херметичко затварање. Изграђени су од алуминијумске легуре, фарбани и пластифицирани биоразградивим бојама и лаковима. Унутра су обложени еко или квалитетнијом кожом. Имају продужену гаранцију, неки кажу између 100 и 200 година", прича Марић и додаје да покојник скоро два века може да буде нетакнут, као некада египатски фараони.

Према његовим речима, купци ових ковчега су углавном имућније породице, али има и људи који подигну кредит у банци како би баш у овом ковчегу сахранили своје ближње.

Марић каже да се углавном купује просечна погребна опрема и да људи углавном поштују правило златне средине.



"Код нас можете добити погребну опрему по најповољнијим и најнижим ценама, од 15.000 до 20.000 динара", изјавио је Марић.

Он каже да је његово предузеће међу првима, које ради са ПИО фондом.

"Имамо уговор са њима, где родбина преминулих пензионера донеи извод из матичне књиге умрлих, последњи чек од пензије преминулог и још три документа на основу којих ми касније рефундирамо новац од ПИО фонда", објашњава Марић и додаје да свима излазе у сусрет.



Марић прича како је било ситуација да појединци нису испоштовали договор, некима су опростили, али са некима су завршавали и на суду.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.443.084 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)