Конкурс за доделу средстава за минибусеве на селу до 21. априла 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Конкурс за доделу средстава за минибусеве на селу до 21. априла
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
23.03.2022 | 1 коментар(а)



Министарство за бригу о селу расписало је јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза

сеоског становништва за 2022. годину.
Локалне самоуправе могу да поднесу пријаве до 21. априла.

Максимални износ бесповратних средстава предвиђен за куповину минибусева је седам милиона динара.

Свака локална самоуправа може конкурисати само једном пријавом.

Циљ конкурса је унапређење услова живота и рада на селу обезбеђивањем превоза становништву у сеоским срединама.

Кркобабић: Још 500 села добија бесплатан превоз

Предност за добијање бесплатног превоза имаће људи који живе у брдско-планинским подручјима и слабијег су имовинског стања, изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић након што је данас званично расписан Јавни конкурс.

"Желимо да им омогућимо да могу да оду из свог села у друго село или општинско место - да стигну у школу, код лекара, на неку спортску или културну манифестацију. Превоз овим минибусевима биће потпуно бесплатан", казао је Кркобабић.

Како је саопштило ресорно министарство, за тај програм, као и прошле године, у буџету државе опредељено је укупно 120 милиона динара.

Бесповратна средства додељују се јединицама локалних самоуправа за куповину минибуса са 21 седиштем, који ће служити искључиво за потребе превоза сеоског становништва из једног села у друго, или из села у градско/општинско седиште.

Конкурс траје до 21. априла, а право учешћа имају јединице локалне самоуправе из целе Србије, али ће предност имати неразвијена, рубна и брдскопланинска подручја.

Из тог Програма у 2021. години средства је добило 18 јединица локалних самоуправа, од чега чак 13 јединица локалних самоуправа припада ИВ групи развијености и девастираним подручјима .

На овај начин доприноси се решавању проблема превоза у чак 479 села, а овај вид превоза широм Србије користиће 17.000 - 18.000 путника недељно.

 

 

 

ГЗС / РТВ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Dragan

    LELE KUKU, LELE KUKU...



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.386.942 посета
    Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)