Сајам меда окупио пчеларе у Пријепољу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Сајам меда окупио пчеларе у Пријепољу
Trenutno na sajtu: 760       |       Podeli:
07.08.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Удружење пчелара из Пријепоља и ове године је уз подршку Туристичке организације

Пријепоље, под слоганом „Мед је лек за дуг век“ организовало је тадиционални Сајам меда и пчелињих производа. На платоу Дома културе, окупили су се пчелари из неколико градова Златиборског округа а у госте су им стигле и колеге из Босне и Херцеговине и Црне Горе, што је овој манифестацији дало међународни карактер.

Председник Удружења пчелара Пријепоља, Мирсад Хоџић, је казао да цела манифестација не би била на овако високом нивоу да није било помоћи локалне самоуправе, Турситичке органзације, Дома културе и вртића Миша Цвијовић. Удружење пчелара Пријепоље окупља 198 чланова, који у свом поседу имају преко шест хиљада кошница и годишње уберу између 50 и 60 тона најквалитетнијег ливадског, багреммовог и сунцокретовог меда – казао је председник удружења пчелара Пријепоље Мирсад Хоџић.

Директорка Туристичке организације Драгана Вараклић, изразила је захвалност пчеларима што 17. година за редом кроз организовање сајма меда уједно и промовишу Пријепоље.

Сајам меда и пчелињих производа је симболично отворила заменица председника општине Пријепоље Самира Ћосовић, која је истакла да општина Пријепоље има огроман потенцијал за развој пчеларства и производњу меда. Локална самоуправа пружа подршку и доприноси развоју пчеларства издвајањем буџетских средстава за пројекте активности удружења пчелара – казала је између осталог Самира.

Бројни посетиоци, имали су прилику да се упознају са пчелињим производима као и опремом која је намењена произвођачима меда. Након тога, за пчеларе је у Дому културе организовано предавање “Органско пчеларење” које је одржао професор на Београдском универзитету Небојша Недић.

ГЗС/ ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


med sajam prijepolje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.025.987 посета
Тренутно на сајту: 761 посетилац(a)