Нови начин финансирања спорта 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Нови начин финансирања спорта
Trenutno na sajtu: 533       |       Podeli:
20.01.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У односу на прошлу годину општина Горњи Милановац определила је више средстава, 28,5 милиона динара, који ће ићи директно у спорт,

без поделе преко Спортског савеза општине, истакао је члан Општинског већа за просвету и спорт Срђан Милићевић.

Клубови ће морати јако добро да се припреме за ове промене и овај састанак смо организовали како би клубове упознали са садржајем нове Одлуке и начином конкурисања. Сваки динар мора бити наменски утрошен и ово је прилика да се сами клубови организују на бољи начин. Сала Скупштине општине је пуна спортских радника и овакав састанак није био организован сигурно последњих неколико година", рекао је он на састанку поводом Одлуке о финансирању потреба и интереса грађана у области спорта на територији те општине.

Клубовима је, каже он, скренута пажња да све своје активности током године унесу у план, јер се средства неће расподељивати више кроз буџетску резерву, осим у случајевима када је то заиста и неопходно.

"Покушаћемо да ове године сваки добар резултат, на државном или на међународном нивоу, наградимо на прави начин. Све у вези конкурса и сви планови спортских клубова биће доступни на званичном сајту општине Горњи Милановац, тако да ће грађани имати увид у све што се, по овом питању, ради. Колико је ко добио новца, како је он утрошен, све ће то бити јавно и доступно на увид. У случају ненаменског трошења одобрених средстава, клуб који начини такав прекршај неће моћи у наредне две године да конкурише за средства код општине. Још једном позивам клубове да се добро организују, припреме финансијске планове и да крену у реализацију. Оно што бих још додао и да од ове године финансирање Спортске хале „Бреза“ не улази у ових 28.5 милиона динара, за њу су опредељена посебна средства. Важна вест за нашу општину је да на пролеће почињу радови на завршетку Анекса хале „Бреза“, за шта је кроз фондове Европске уније, посредством Министарства омладине и спорта обезбеђено 39 милиона динара", истакао је Милићевић.

Фото: Општина Горњи Милановац

Активности у вези спорта спроводе се у оквиру Одељења за друштвене делатности.

"На основу Одлуке о финансирању потреба и интереса грађана у области спорта на територији општине Горњи Милановац, овај Конкурс се односи на спортске клубове и организације регистроване на територији општине Горњи Милановац. Ова Одлука је усклађена са новим Законом о спорту. Биће расписан Јавни позив са јасно дефинисаним критеријумима за конкурисање. Програми клубова ће бити исказани описно кроз активности и кроз финансијски план. У оквиру Одељења за друштвене делатности биће контакт особа за сва питања у вези са овом материјом, то је дипломирани правник Слободанка Петровић, и она је на располагању за сваку врсту стручне помоћи. Носилац програма не могу бити организације које су у поступку ликвидације, стечаја или под привременом забраном обављања делатности, које имају блокаду рачуна и ако су у последње две године правоснажном одлуком кажњене за прекршај или привредни преступ у вези са својим финансијским пословањем. Комисија ће имати право да провери ове податке. Чланови Комисије ће бити људи од угледа у овој области и састав Комисије ће бити познат унапред", рекла је начелница Одељења за друштвене делатности Сандра Раловић.

Састанку је присуствовао и начелник Општинске управе Александар Јевтовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.303.014 посета
Тренутно на сајту: 532 посетилац(a)