Стигле прве кабине за Голд гондолу Златибор 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Стигле прве кабине за Голд гондолу Златибор
Trenutno na sajtu: 465       |       Podeli:
07.02.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - Први контингент кабина које је општина Чајетина купила за изградњу најдуже панорамске гондоле на свету Голд ондоле Златибор,

 допремљен је данас из Француске, наводи се у саопштењу Општине Чајетина.
Петкабина са по 10 места за седење, реномираног франсцуског роизвођача опреме“Помагалскy” смештене су у затворено складиште у Бранешкомпољу на Златибору, где ће сачекати монтажу.
 
Ово је први контигент од укупно 55 кабина колико ће у будућностипревозити туристе ваздушном трасом од центра Златибора, преко Рибничког језера,до врха Торника.

Кабине марке Сигма израђене су по највишимтехничким стандардима, поседују држаче за скије и бордове и имају осветљењена соларне панеле. Кабина чија је ширина и висина два метра тешка је 600килограма. Једна од пристиглих кабина биће изложена као експонат у суботу у центру Златибора, гдеће започети народна радна акција за изградњу Голд гондоле Златибор.

Назборном месту волонтера, изнад пијаце, где је 2015. годинеположен камен темељац, више хиљада грађана Чајетине,Златиборског округа и целе Србије имаће прилике да види кабину која ће битимонтирана на највећу туристичку атракцију у Србији.

Довоз кабина, Фото: Општина Чајетина

Презентација кабине бићеорганизована и за посетиоце овогодишњег Сајма туризма који ће бити одржан од22-26.фебруара у Београду.Народна раднаакција којом ћепочети изградња највеће панорамске гондоле на свету „Голд гондоле Златибор“почиње у суботу, 11.фебруара 2017. године у 10 часова. Општина Чајетина позива грађане Златиборског округа и свезаинтересоване да се у 10 часова окупе кодположеног камена темељца, изнад пијаце у центру Златибора,где ће бити подељен алат и започети радови на изградњипочетне станице Голд гондоле.

Радна акцијакоја ће се одвијати под слоганом „Народ гради гондолу“ окупиће вишехиљада волонтера не само нашег краја него и свих наших пријатеља широм Србијекојима је Златибор на срцу и који желе да најпосећенија српска планина добијесветску атракцију у којој ће туристи уживати. Уз топле напитке, храну и музикунадамо се да ће успешно започети прва градња једног капиталног објекта у поститовској Југославији коју ће, силом прилика и небригом државе, градити сам народ. -У суботу, Златибор брани народнуимовину од распикућа. Брани част  и достојанство Србије. Будите са нама узаједничкој одбрани - поручује председник општине Чајетина Милан Стаматовиц.
Стаматовић подсећа да држава и надлежна министарства већ две године опструишу изградњу „Голд гондоле Златибор“ и решавање имовинско-правних односа на траси будуће гондоле, у корист лопова који хоће да отму државно земљиште милионске вредности однарода, због чега је општина Чајетина одлучила да уз помоћ народа започне изградњу највеће туристичке атракције у овом делу Европе.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.198.113 посета
Тренутно на сајту: 466 посетилац(a)