Делегација белоруског града Молодечно у Ваљеву 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Делегација белоруског града Молодечно у Ваљеву
Trenutno na sajtu: 525       |       Podeli:
21.11.2018 | 0 коментар(а)



Ваљево - Од јуче у четвородневној посети Ваљеву борави делегација белоруског града Молодечно са амбасадором ове земље у Србији Валеријем Бриљовим.

Градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић разговарао је јуче и данас са представницима Молодечна о могућностима сарадње ова два града који имају приближно исти број становника око 100.000.
Гости су изразили спремност да се братиме у области метало прераде, пољопривреде, прехрамбене индустрије али у туризму, култури и спорту.

„Степен развоја Белорусије није довољно познат у Србији а тиме ни у Ваљеву. То је једна развијена индустријска земља са изузетно развијеном машинском производњом. Многе машине купујемо на западу по вишим ценама и неповољнијим условима него што би могли да купимо у Белорусију. Са друге стране показали су интересе за производе из Ваљева, посебно из прехрамбене индустрије, воћарства као и за друге производе по којима је овај крај познат. Амбасадор нам је ставио примедбу да не чекамо званични документ о сарадњи него да одмах почнемо са међусобним информисањима о могућностима произвредне сарадње Белорусије, Ваљева и Србије. Наша обавеза је да у најкраћем року представимо који производи су могући да се извозе у Белорусију и који део производње они могу да пласирају у Ваљеву”, изјавио је данас за агеницју РИНА Милорад Илић председник скупштине града Ваљева.

ГЗС/РИНА.РС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.944.255 посета
Тренутно на сајту: 526 посетилац(a)