Робна кућа „Пролетер” у Прањанима ругло села, запуштена и неуређена 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Робна кућа „Пролетер” у Прањанима ругло села, запуштена и неуређена
Trenutno na sajtu: 1518       |       Podeli:
01.08.2021 | 6 коментар(а)



Горњи Милановац - Робна кућа „Пролетер” у Прањанима, која послује у саставу компаније Металац из Горњег Милановца, је у девастираном стању а њен
Центар Прањана који доживљава потпуну реконструкцију, фото: ГЗС

прилаз зараста у коров, иако ради. Некада је ова робна кућа била понос сувоборског села а данас када је ова варошица постала туристичка дестинација са прилазне стране она изгледа као да је напуштена. 
 
Мештани кажу да ту није било засађено цвеће и трава од како је Гага преминуо, познати прањански трговац који је до пензије радио у тој трговини. 
 
Данас се Прањани уређују као никад, добијају нову улицу, пешачке стазе, у близини је аеродром, ради се прилазни пут од Такова до ове варошице а настојања да се менаџменту „Металца” скрене пажња да уреде простор који је лице и наличје варошице, није успео. 
 
Робна кућа „Пролетер” у Прањанима ругло села, запуштена и неуређена , фото: ГЗС
 
Наиме, председник „Металца” како је секретарица рекла већ дуже време је наводно у иностраству, пребацујући одговорност на споредну директорку која не може да одлучи ништа без председника. 
 
Мештани су везома позитивно примили вест да је робну кућу купила ова компанија, али су сада разочарани њиховом немарношћу.
 
Робна кућа „Пролетер” у Прањанима ругло села, запуштена и неуређена , фото: ГЗС
 
Прањани су постали веома прометно место а ускоро ће се одржати и Сабор виолиниста Србије.  Иначе, у ову варошицу веома често стижу домаћи али и страни гости, само у њу у два наврата долазио је и председник Србије, бројни амбасадори и високи званичници. 
 
Алмонт и Норвешка кућа 700 евра
 
Са друге стране предузеће „Алмон 032” власника Александра Сретеновића и Норвешка кућа  одлучило је да Прањанима донира двоја врата укупне вредности 700 евра иако немају никакве везе са овом варошицом. 
 
Алмонт 032 уручио председнику села Радовин Веселиовићу донацију у виду двоје врата која су и уградили, фото: ГЗС
 
„Нисмо одавде бавимо се производњом ПВЦ столарије у Горњем Милановцу али смо желели да помогнемо људима када се ради нешто позитивно и лепо. Учинили смо то због Сабора виолиниста али и због Прањанаца. Данас смо уградили двокрилна врата која су 2,70 пута три метра и једна улазна панел врата 1,20 пута 2,30. Наравно да не желимо да наплатимо мештанима Прањана, јер видимо да се ради и да су се много померили напред”, каже Сретеновић један од власника.  
 
Иначе, предузеће „Алмон 032” бави се производњом алуминијумске и ПВЦ столарије. Основано је 2017.  и има пет запослених радника. Важе за организоване и способне момке који су се већ доказали квалитетом и поштеним односом према послу. Оснивачи власници и радници су Александар Сретеновић, Лазар Зарић, Марко Зарић, Филип Милић и Ненад Михаиловић.
 
ГЗС
 



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Pranjani robna kuca proleter

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (6)

  • Jeremica ornica

    Pa ulažu oni u Pranjane plaćaju gm info da Dronja pljuve po selu,..Nadice pozdravio te Dražimir
  • Realno

    Snabdevena jeste, i ljudi koji rade tu su sjajni. Ali spolja ofucano, a trebala bi da bude najlepsa u kraju. Moze to MetLac sredi i okreči verujem da hoće, jaka je to firma
  • Branko Tomović

    Bravo za ove momke. Sjajni su meni su radili stolariju i čista desetka ! Žabac je legenda
  • Đekna

    Da je u Crnoj gori sredio bi to vukadinac . JA SAM IZ METALCA ISAO DA MU SREĐUJEM VILU U CRNOGORSKOM KRŠU, A OTUD SMO UVOZILI KAMEN KAO DA SMO LUDACI. Nema paraza saksije sad mora kompleks za praunuke i bjele čele. Metalac radi za crnogorce za nas narod nema ni saksija
  • Tolić

    Gaga da ustane zapalio bi vas. A vi pranjanci sta se cudite Pa vukadinac i ona baba Nadica placaju gm info da pisaju po vama
  • Vujicic pranjani

    Vukadinac vazno je da ti se stadion zeleni i da se brckate u bazenu sa morskom vodom. Dali ti je tako kod kuce u crnoj gori?? Sramno bas .



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.983.444 посета
    Тренутно на сајту: 1519 посетилац(a)