Мештани Прањана и сувоборских села упутили позивно писмо председнику Америке: Српски и амерички народ не желе бити непријатeљи 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Мештани Прањана и сувоборских села упутили позивно писмо председнику Америке: Српски и амерички народ не желе бити непријатeљи
Trenutno na sajtu: 355       |       Podeli:
18.09.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Мештани сувоборских села, упутили су пријатељско писмо председнику Сједињених Америких Држава,

Доналду Трампу, с позивом да их посети у првој одговарајућој прилици. Разлог је један изузетан историјски догађај, операција спасавања америчких полита са импровизованог аеродрома на Галовића брду у Прањанима 1944. године где је обновљен аеродром и урађен изузетан меморијални комплекс.

Српски и амерички народ не могу и неће да буду непријатељи, а на обновљеном аеродрому,  где је спашено 500 авијатичара, место је где треба да једни другима поново пружимо руку пријатељства, написали су, између осталог, мештани Прањана и околних села.

 

 У поруци америчком председнику стоји:

 

Уважени председниче Сједињених Америчких Држава, г. Доналд Трамп

Ми, српски сељаци, одгајени да поштујемо туђе и бринемо о своме и спремни увек да дамо живот за отаџбину и слободу златну, људи од речи и народ који поштује сваког добронамерног, позивамо Вас да посетите место с којег је спасено 500 ваших официра ваздухопловаца,  чија судбина би била запечаћена од стране фашистичке потере да не беше наших очева, мајки, браће, сестара и неколицине нас живих сведока. У једном великом рату и историјском недобу пружили смо им руку спаса, поделили кору хлеба, уступили постељу и бринули као о својим најрођенијим, стављајући сопствене главе у торбу.

Верујемо да цените такве врлине, верујемо да сте добронамеран човек, верујемо у руку пријатељства коју сте пружили председнику наше државе Србије и надамо се ћете одвојити мало времена да дођете тамо одакле су ваши јунаци отишли у слободу.

Дочекаћемо вас уз дужно поштовање, послужити као и ваше сународнике 1944. године који су гинули за слободу света. Биће то велика част за све нас и тренутак када ћемо се поново загрлити као браћа, и тренутак који ће ући у историју. Ваш и наш народ не могу, не смеју и неће да буду непријатељ један другоме. То је аманет наших дедова, наших предака, а и Ваш задатак да нам помогнете у томе.

Са великим поштовањем и дрхтавом руком да ли ћете нас довољно разумети, позивамо Вас да закорачите на горски аеродром који је и наш и Ваш понос за сва времена.

Мештани Прањана, Коштунића, Каменице, Гојне Горе, Дружетића, Теочина, Брајића, Полома, Бањана, древног Такова...

У Прањанима, септембра 2020.

 

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


mestani pranjana suvoborska sela pismo tramp galovici aerodrom

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.517.379 посета
Тренутно на сајту: 356 посетилац(a)