Радојевић: Директорка Зрачка у свом раду прави недопустиве грешке 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Радојевић: Директорка Зрачка у свом раду прави недопустиве грешке
Trenutno na sajtu: 317       |       Podeli:
11.10.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Лидер ГГ „За напреднији Чачак“, др Александар Радојевић у Саопштењу за медије истакао је све своје примедбе на рад в.д. директорке установе „Зрачак“.

Он је истакао да се примедбе односе само на њен рад, а не и рад  колектива ове установе. Ово су питања која је у Саопштењу поставио др Радојевић.

„ Одакле Вама право и ко Вас је овластио да говорите у име локалне самоуправе и у име градоначелника града Чачка? Одакле Вам идеја да се проглашава технолошки вишак за место које је предвиђено у систему социјалне заштите? Колико је нужно проглашавање технолошког вишка за неку позицију? С обзиром да в.д. директорка није правник, кога је консултовала о процедурама за проглашавање технолошког вишка и да ли су оне уопште спроведене? Захваљујемо в.д. директорки Установе „Зрачак“, што је кроз достављени деманти обавестила јавност Чачка о онЋаоме о чему нисмо знали, односно, ушта нисмо били сигурни! Заправо, објављени деманти је само допунио наша сазнања и сумње у неисправан рад у Установи и управо оно на шта смо указали у саопштењу. За нас је потпуно ново да се в.д. директорка директно конфронтира одборницима града Чачка који су је именовали и градоначелнику града Чачка. Сада озбиљно сумњамо на покушај манипулације и урушавање кредибилитета сваког одборника, без обзира да ли је из реда позиције или опозиције, због чега постављамо питање: да ли је поред оваквих руководилаца заправо и потребна опозиција? Остављамо грађанима Чачка да сами изведу закључак! Једна од охрабрујућих чињеница је што је стутус руководиоца Установе Зрачак ограничен као вршиоца дужности, тако да ће шанса за промену у тој Установи бити ускоро. Указано поверење није подразумевало још веће урушавање озбиљно нарушених међуљудских односа у Установи, које је као резултат имало покушај отказа појединим запосленима, демонстрирање силе и спровођење мобинга.

Затим, одлазак корисника у Улцињ је искључива заслуга оснивача и управљача одмаралишта „Овчар“. А нас занима да ли је у плану и програму Установе био планиран пут у иностранство са девизним дневницама“, написано је у Саопштењу.

Радојевић је истакао и скренуо пажњу  да је директорка, како истиче, посегла за тешким обликом дискриминације, јер је школу за основно и средње образовење „1. новембар“ назвала „специјалном школом“

„Тиме сте дискриминисали, понизили и увредили ђаке, родитеље и запослене у тој школи, а увредили сте и све нас који се боримо против сваког вида дискриминације у нашем друштву, због чега ћемо се обратити релевантним државним институцијама. Оваква изјава је скандалозна од стране руководиоца у установи социјалне заштите! Људски би било да в.д. директорка Установе „Зрачак“ самовољно поднесе оставку. Али пошто се људскост не може у овом случају очекивати, вероватно ће уследити други начини за разрешавање дужности в.д. директорке, на добробит Установе „Зрачак“, корисника, њихових родитеља, запослених и свих грађана Чачка.

Од в.д. директорке очекивало се знање, професионализам и племенитост, а не диктаторски став преузет по моделу „новог“ политичког шефа СПС-а у Чачку, који поред писменог света у тој партији пише несувисла саопштења налик на нека диктаторска времена. Разлика је што су од таквих саопштења некада људи зазирали, а овим „новим диктаторским методама“ читав Чачак се смеје“ наводи се у Саопштењу.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zracak greska ulcinj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.378.397 посета
Тренутно на сајту: 318 посетилац(a)