Jавни бележници: Бесплатна овера докумената за упис у средње школе и факултете 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Jавни бележници: Бесплатна овера докумената за упис у средње школе и факултете
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
22.06.2022 | 0 коментар(а)



Грађани имају право на бесплатну оверу докумената потребних за упис у средње школе и на факултете, саопштила је Јавнобележничка комора

Србије и позвала грађане да те послове обаве благовремено, како се не би стварале велике гужве у последњим данима уписа.
Оверу фотокопија сведочанстава и диплома неопходних за упис у средње школе, као и за први упис на факултет, јавни бележници обављају бесплатно у свих 226 канцеларија широм Србије, током радног времена.


У саопштењу се наводи да су јавни бележници, реагујући на потребе многих локалних средина, у фебруару изменили Правилник о раду канцеларија, те је јавнобележничким канцеларијама омогућено да раде или од девет до 17 часова сваког радног дана или од 7.30 до 15.30 часова.

Овера докумената за упис се не заказује, а радно време сваке канцеларије истакнуто је на улазу у канцеларију, као и на веб сајту Јавнобележничке коморе Србије.

Јавни бележници, наводи се у саопштењу, не наплаћују ни оверу докумената потребних за конкурисање за ученичке и студентске домове, као и стипендије и кредите.

Код јавних бележника бесплатно се обављају и овере неопходне за упис у предшколске установе, као и основне школе.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.359.441 посета
Тренутно на сајту: 396 посетилац(a)