Дечак носио секундарне сировине и удавио се у Морави! 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Дечак носио секундарне сировине и удавио се у Морави!
Trenutno na sajtu: 619       |       Podeli:
28.06.2016 | 0 коментар(а)



Чачак - Слађан Јовановић (15) из чачанског села Трбушани утопио се у Западној Морави док је с братом покушавао преко реке

да пренесе секундарне сировине од којих је живела његова породица.

У недељу по подне вир ледене Мораве повукао је и његовог брата Славољуба, али је он успео да се спасе. Одмах након несреће на лице места дошли су рониоци, који су нашли тело дечака, стотинак метара низводно на дну вира, на дубини већој од четири метра.

- Слађан је ишао да скупља гвожђе, а тиме се бавио како би његова породица имала од чега да живи. Прешли су Мораву на месту где је било најплиће. Један џак са секундарним сировинама пребацили су на другу обалу, а кад су се враћали по други, брзак је повукао Слађана, који није био добар пливач. Загрлио је свог брата од тетке Славољуба, обмотао му се око врата и у тој паници га и потопио. Слађана је потом повукла матица и упао је у вир, убрзо је нестао у дубини. Славољуб је затим скочио да га тражи, али је и њега повукао вир, једва је испливао - прича Слађанова сестра Кристина Радосављевић.

Родбина признаје да ромска деца често себе доводе у небезбедну ситуацију сакупљајући отпад, али кажу да им је то најчешће једини извор прихода. За Слађана, који је био ученик осмог разреда ОШ“ Вука Караџић“ у Чачку, кажу да је имао велики таленат за фудбал.

- На последњој утакмици наместио је три и дао два гола. Такав осећај за фудбал одавно нисам видео. Волео је спорт, био је нон-стоп на терену. Његови саиграчи су занемели од бола - каже председник ФК Љубић из Трбушана Миливоје Павловић.

Подсетимо, пре десет дана шеснаестогодишњи Стефан Митровић утопио се у Западној Морави у Чачку, и то наочиглед својих другара из разреда. Обе несреће су се догодиле на неприступачним местима на реци, која притом нису уређена.

Извор: Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.133.233 посета
Тренутно на сајту: 621 посетилац(a)